Proiectul lui Danger Mouse e gata de lansare: Dark Night Of The Soul

05 Martie 2010 Create It BeatFactor

Dark Night Of The Soul, mult discutatul proiect audio-video semnat Danger Mouse, e gata de lansare.

Dupa ani buni de pregatire, Dark Night Of The Soul este unul dintre cele mai ambitioase proiecte aflate sub aripa lui Danger Mouse. Ajutat de David Lynch, acesta a recrutat un cast impresionant de colaboratorii pentru acest proiect audio-vizual.

Printre cei care au ajutat la inregistrarea acestuia de numara Sparklehorse, Iggy Pop, The Flaming Lips si regizorul de film David Lynch. Totusi, pana in acest moment, discul a fost on-hold.

Casa de discuri EMI a retras lansarea albumului pe motiv ca era aproape imposibil sa asigure release-ul pentru atat de multi artisti internationali recunoscuti. Si, totusi, se pare ca Gorillaz au reusit.

Acum, labelul a cedat, iar intr-un interviu acordat de Danger Mouse pentru BBC 6Music, acesta a spus ca problemele anului trecut au ramas in anul trecut si ca e posibila o lansare in luna iunie.

In prezent, Danger Mouse lucreaza alaturi de James Mercer sub proiectul Broken Bells, iar acestia vor lansa albumul de debut pe 8 martie 2010.

Un purtator de cuvant al EMI a confirmat stirea: "Putem confirma ca EMI lucreaza cu Brian Burton aka Danger Mouse din nou, si suntem incantati de asta. Mai multe informatii despre release vor aparea in scurt timp".

Lista completa a artistilor prezenti pe Dark Night Of The Soul include nume precum Julian Casablancas de la The Strokes, Frank Black de la The Pixies si frontman-ul Super Furry Animals, Gruff Rhys + multi altii.


Popup detector