Portishead vorbesc despre sampling

18 Ianuarie 2010 Create It BeatFactor

Legendetele trip-hop din Bristol au vorbit despre departarea acestora de sampling si implicarea mai multor instumente live in productiile acestora.

Portishead sunt printre cele mai influente trupe ale generatiei actuale, abordand genuri diferse, de la electronica la hip-hop, soul si multe altele. Trupa a revenit in anul 2008 cu un disc mult asteptat, Third, care reprezinta cel de-al treilea disc al acestora, cu care practic au refacut termenul de electronica si trip-hop.

Daca initial acestia foloseau o multime de sample-uri pentru a atinge acel sound, Geoff Barrow povesteste pentru clashmusic cum au renuntat la sampling pentru a folosit doar instrumente live.

"Un un background plin de sample-uri, samplam bucati din piese si realizam un intreg care nu ar fi trebuit sa fie din start. Si ar fi fost intotdeauna probleme in ce priveste sincronizarea, pentru ca niciodata nu ar fi fost exact pe timp, iar unele bucati ar fi trebuit date mai repede, iar altele mai incet", a spus acesta.

"Intotdeauna apar probleme de tunning si ideea este ca atunci cand am incetat sampling-ul si am inceput sa ne scriem singuri muzica a devenit foarte usor", a mai adaugat Geoff.

Portishead a lansat de curand o noua piesa, Chase The Tear, exclusiv prin Amnesty International.


Popup detector