Pilooski revine in Bucuresti

11 Iunie 2012 Beat Factor BeatFactor

Pilooski revine in Bucuresti pentru a mixa la Camera Sambo, joia aceasta, 14 iunie 2012, in clubul Control. Line up-ul va fi completat de catre gazda serii, Bogman.


Pilooski este Cedric Marszewski, cel care detine colectivul Dirty. Este relativ cunoscut pentru re-work-urile foarte bune facute la diverse piese mai vintage.


AUDIO: XLR8R exclusive podcast


"Am inceput prin a cumpara viniluri, am cantat putin la pian cand eram mai tanar, pe urma am inceput sa produc hip hop pentru niste prieteni si pentru o trupa americana independenta, si pe urma... nu stiu... am inceput sa pun muzica, ca DJ, din cauza backgroundului de hip-hip, apoi am inceput sa fac edit-uri, apoi unul din aceste edit-uri a fost ales de o mare companie, dupa care am lucrat pentru mai multe commercialuri, apoi am inceput sa fac chestia asta cu Discodeine, acum cinci ani, si... cam asta este foarte pe scurt."



"Imi place orice fel de muzica, imi place energia ritmului si incerc intodeauna sa creez un echilibru intre energia ritmului si melancolia versurilor. Asa ca poti sa dansezi pe cantece melancolice. Nu are nimic de a face cu cantecele lente, poate fi ceva foarte energetic si foarte intens ca melodie. In mod fundamental e mai ales ceva pentru fete. Cand fac muzica am aceste lucruri legate de fete in minte. Mai sunt si media care sunt destul de sensibile la asa ceva. Asa ca am tendinta sa merg spre chestii melancolice, dar e foarte greu sa iti explic de ce. Asta sunt eu. Unii oameni sunt mai melancolici decat altii. Si cu varsta am devenit mai increzator in aceste lucruri, si asa imi ies lucrurile."


Interviul integral cu Pilooski poate fi citit pe Boing Bum-Chak.




Parizianul Cedric Marszewski aka Pilooski a absolvit Red Bull Music Academy, la Roma, in 2004. Inca de la jumatatea anilor `90 s-a facut remarcat ca dj si producator hip hop, facandu-le cunostinta multor rapperi americani si francezi independenti cu beat-urile soul futuriste.


In 2000 descoperea grupul D-I-R-T-Y, care ii impartaseau pasiunea pentru leftfield pop si alaturi de care lanseaza o serie limitata de edit-uri ce scoteau la lumina piese mai vechi, puse in valoare printr-o prelucrare disco. Avand la baza track-uri pretioase ale tuturor timpurilor, ale unor artisti din zone muzicale variate de la Nina Simone, Edwin Starr, Jackson Jones, Del Shannon pana la Can si Brian Ferry, The D-I-R-T-Y edits s-au bucurat de un mare succes in randul iubitorilor de muzica din toata lumea si de sprijinul tuturor dj-ilor, de la Laurent Garnier la Simian, Tiga si Yvan Smagghe.





In 2007, The D-I-R-T-Y crew au creat blogul muzical www.alainfinkielkrautrock.com si incepea colaborarea cu label-ul Tigersushi pentru a lansa compilatia The Dirty Space Disco, o selectie de originaluri si piese re-editate de PSKI.


Folosind noile tehnici muzicale dobandite, PSKI face remix-uri pentru nenumarate alte case de productie ca 679, Domino, Warner, Atlantic, Stones Throw, Peacefrog, Rush Hour si Verve jazz label.


Tot in 2007 , PSKI & Pentile, colegul sau producator de la D-I-R-T-Y, au pus bazele proiectului Discodeine si au lansat « Texas Gladiator », primul 12inch (”a mix of Ennio Morricone dark cinematic atmosphere & the techno/funk of early electro pionner, Georges Clinton.”)


Cu un prim album lansat la inceputul anului 2011, Discodeine a acaparat atentia publicului si a presei de specialitate din intreaga lume si se bucura de aprecierea si suportul unor dj francezi si internationali precum Busy P, Simian Mobile Disco, Ivan Smagghe, Ewan Pearson, Erol Alkan, Chloé, Prins Thomas, Mickey Moonlight, Aeroplane , etc.


label.




Set-urile sale sunt un mix eclectic de soul, Disco, electro, rock & techno, cu puternice influente funk. Initiator al unor seri de petreceri incendiare, PSKI este invitat sa mixeze in toate colturile lumii, in cluburi precum Fabric, The End, Vegas(Sao Paulo), Lux club (Lisabona), APT (NY), Berns (Sweden), Australia, Moscova si pe scenele unor mari festivaluri precum Sonar festival (Barcelona), Synch festival(Grecia), Les Nuits Sonore (Franta) si multe altele.


Popup detector