Peninsula Park, locul celor mai bune ONG-uri

20 August 2010 Beat Factor BeatFactor

Peninsula Park, locul celor mai bune ONG-uri
TAGS:
Peninsula 

Timp de patru zile, un numar de 25 de ONG-uri si institutii vor derula programe in cadrul Peninsula Park, sub coordonarea Asociatiei Grupul PONT.


Inca din prima zi Cortul ADTCMR-FUMC ii astepta pe toti doritorii sa incerce „Testul IQ Mobil”, sa joace „Spanzuratoarea” in tematica educatiei superioare, sa ia parte la experimente fizice spectaculoase sau sa participe la discutii privind „Peninsula, ca brand”.


Cortul va functiona zilnic intre 11 si 17 si va oferi si alte programe celor interesati. Asociatia pentru Initiative Durabile – Alternative da startul, inca din prima zi de festival, la un atelier de creatie de bijuterii hand-made (bratari, cercei, medalioane si brose) si va continua cu Play Time - spatiu de joaca (scrabble, monopoly etc). Vineri, in cea de a doua zi a festivalului isi incepe activitatea Asociatia Grupul PONT care va include concursul “bronzeaza-te in W” sau “jocuri video”.


An de an o importanta componenta a Festivalului Peninsula a fost Independence Zone, adica o locatie dedicata in exlusivitate programelor de preventie a consumului de droguri. Aici se vor desfasura zilnic activitati precum “Biblioteca vie” – biblioteca de prevenire vorbeste tinerilor prin tineri - „Free Quiz” – joc interactiv, multimedia pentru prevenirea consumului de droguri, „Intreaba-ma!” – intrebari adresate participantilor privind cunostintele, atitudinea fata de droguri precum si consiliere oferita de specialisti.


In ultima zi de festival, echipa Asociatiei pentru Initiative Durabile – Alternative va construi o statuie eco din materiale reciclate si refolosite, va realiza filmul EcoPeninsularii si va gazdui in continuare, pe toata durata zilei, Play Time. Mai multe detalii despre programele derulate de ONG-urile si institutiile invitate la Peninsula gasiti pe http://parc.peninsula.ro/.


Festivalul Peninsula se desfasoara intre 26 si 29 august la Targu Mures, printre cele mai asteptate concerte ale editiei din 2010 fiind Korn – in premiera in Romania – Tricky, Gorillaz Sound System, Phoenix, Omega, Europe, the Rasmus sau Dub FX, la care se adauga DJ-i din toata lumea – Mark Knight (Marea Britanie), Fedde le Grande (Olanda), Hernan Cataneo (Argentina) sau Above and Beyond (Marea Britanie) - care vor mixa intr-o locatie dedicata special muzicii electronice, in Freedom Music Arena.


Biletele pentru Festivalul Peninsula se gasesc in reteaua Eventim, pe site-ul www.eventim.ro, precum si la o serie de locatii alternative mentionate pe site-ul oficial al evenimentului, www.peninsula.ro .


Popup detector