Peninsula: 60% din vizitatori revin an de an la festival

27 August 2012 Beat Factor BeatFactor

Marea majoritate a celor care vin la Peninsula au mai fost si la editiile precedente. Circa 60% din vizitatorii celei de a zecea editii au mai fost sa se distreze pe malul Muresului, reiese din cercetarea sociologica a Centrului pentru Cercetari Sociale "Max Weber".


Directorul festivalului, Bodor Laszlo, a afirmat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca acesta este un procent bun. "Acest fapt demonstreaza ca brand-ul Peninsula e in crestere, e un brand puternic si datorita faptului ca varsta medie a celor care vin a inceput sa se stabilizeze pe la 20-28 de ani, adica la festival vin exact cei carora se adreseaza, in general, conceptul nostru", a afirmat Bodor, adaugand ca cei mai multi peninsulari sunt studenti si provin din mediul urban. Totodata, majoritatea vizitatorilor sunt din judetul Mures, Harghita, Cluj, Bihor, Brasov sau Bucuresti si cei dinafara tarii reprezinta 5% din totalul celor prezenti la festival. Turistii straini provin din Ungaria, Olanda, Germania sau Irlanda.


Vorbind despre numarul participantilor la editia din acest an, directorul a recapitulat: 3.000 de persoane in ziua de miercuri, 17.000 de persoane – joi, 19.000 de persoane – vineri si 24.000 de persoane – sambata. La camping au fost duminica dimineata aproape 3.000 de persoane care si-au instalat corturile si circa 200 de masini parcate. Totodata, Bodor Laszlo a afirmat ca cei mai multi spectatori au participat la concertul Akos de la Main Stage, de sambata seara, aceasta locatie muzicala ramanand prima in preferintele celor care participa la festival.


O veste buna pentru organizatori este si faptul ca Zona Artei – unde se desfasoara programele noastre de teatru, film, activitati artizanale, Goa Stage etc – a avut cel mai mare flux de vizitatori din istoria festivalului.


Bodor Laszlo a tinut, pe aceasta cale sa ureze succes si proiectului Cluj-Napoca Capitala Europeana a Tineretului in 2015.


"Festivalul Peninsula va doreste mult noroc, la Cluj, cu proiectul Capitala Europeana a Tineretului 2015 si sper sa avem in cativa ani, in Ardeal, doua orase in care se desfasoara puternice programe culturale europene: Targu Mures si Cluj-Napoca", a spus directorul Peninsula.


Prezent la conferinta de presa de duminica, reprezentantul Festivalului Sziget din Ungaria, Fulop Zoltan, a tinut sa felicite echipa organizatorilor Festivalului Peninsula pentru ca, in cea mai mare parte, s-a descurcat singura, la aceasta editie. "Transferul de know-how a mers foarte bine intre echipa noastra si cei de la Peninsula, care s-au descurcat de minune in organizarea acestei editii. Nu mai au nevoie de ajutor in organizare insa noi ne dorim sa mentinem parteneriatul cu Peninsula", a spus Fulop.


Vorbind despre editia de anul viitor a Festivalului Peninsula, Fulop Zoltan a spus ca in saptamanile viitoare vor incepe deja sa transmita celor de la Targu Mures propuneri de trupe internationale care au turnee in perioada de desfasurare a festivalului.


Popup detector