Patru decenii dupa Woodstock: aniversare fara concerte, dar cu discuri, filme si tricouri

18 August 2009 Beat Factor BeatFactor

Patru decenii dupa Woodstock: aniversare fara concerte, dar cu discuri, filme si tricouri
TAGS:
festival  aniversare 

Aniversarea celor patru decenii de la festivalul petrecut la jumatatea lui august 1969 nu aduce un nou festival, ci foarte multe produse si o comunitate …on-line.


De la tricouri la discuri si filme, Woodstock ’69 se pregateste de vanzare in 2009.


Asta desi povestea pleca inocent si usor hazardat, acum patruzeci de ani. Joel Rosenman, Michael Lang, John Roberts and Artie Kornfeld puneau la cale un eveniment la care nu-si imaginau ca vor veni cateva sute de mii de oameni.


"Am angajat artistii platindu-I cu mult mai mult decat primisera pana atunci. Si am reusit sa aducem o echipa de filmare vorbind cu Warner cu doar doua zile inainte de eveniment iar regizorul Mike Wadleigh a trebuit sa bage mana in buzunarul propriu sa cumpere pelicula” spune Joel Rosenman.


Pe cat de "intamplator” era Woodstock-ul de atunci, pe atat de organizat este astazi. Nu sunt fonduri pentru un concert aniversar, cel putin nu deocamdata si nu pentru unul de anvergura, dar cei ce detin drepturile lanseaza pe piata produse legate de Woodstock ’69.


In iunie casa de discuri Rhino a lansat "Music From the Original Soundtrack and More: Woodstock" si "Woodstock Two" – editiile remasterizate. Apare de asemenea si filmul lui Michael Lang "The Road to Woodstock” in iulie.


De la Warner Home Video iese pe piata varianta regizorului (director’s cut) pentru istoricul "Woodstock: 3 Days of Peace and Music.”


Pe 18 august apare la casa de discuri Rhino colectia de sase discuri "Woodstock - 40 Years On: Back to Yasgur's Farm," pe care se afla Grateful Dead, the Who, Jefferson Airplane, Country Joe & the Fish si altii. Materialul include, pe langa cele 77 de bucati muzicale, sunete de pe scena si ambianta din public.


Tot Rhino va fi lansata coloana sonora a filmului semnat Ang Lee – "Taking Woodstock.” Aceeasi casa de discuri a pregatit o emisiune radio de doua ore despre festival.


via bestmusic.ro


Popup detector