Patru artisti, doua alegeri dificile

04 Iulie 2007 Beat Factor BeatFactor

Sambata este o noapte grea din punct de vedere muzical. In timp ce in incinta unui cort, in curtea Politehncii, vor face back2back chilienii Luciano si Ricardo Villalobos, la Arenele Romane vor pune muzica Deep Dish.

Ali "Dubfire" Shirazinia si Sharam Tayebi sunt doi iraieni crescuti in America, in Washington DC, cunoscuti mai ales pentru cele peste 60 de remixuri facute la piesele Madonnei, ale lui Cher, Dido, Gabrielle, Paula Abdul, Pet Shop Boys, Tina Turner, Michael Jackson, Depeche Mode si Justin Timberlake. Pentru primul lor album, ca DJ, scos in 1998, au colaborat cu Everything But The Girl. Au urmat Timo Maas, Iio, Delerium, Paul van Dyk, David Guetta si Danny Howells, cu care a remixat o piesa a lui Eminem. Cei doi au castigat si un Grammy, pentru remixul la piesa Thank You. Atat Ali Dubfire, cat si Sharam detin fiecare o casa de dicuri, Yoshitoshi si Yo. Soundul Deep Dish este progressive, iar cel mai bine o demonstreaza cele patru compilatii Global Underground. Ultima, aparuta anul acesta, canta setul lui Dubfire la Taipei, in China.

Ricardo Villalobos, la zece ani, canta coga. Vesel si copilaresc este si acum. Pana il ia cu minimal techno si, influentat de Depeche Mode, loveste in pubic intr-un stil aparte, care-si pune amprenta. Artistul sustine ca este o mare asemanare intre ritmul de samba si cel de techno si este un militant al sunetului sud american. Muzica braziliana, cubaeza, din Chile, Peru si Bolivia si chiar tangoul se regasesc in seturile sale vijelioase. Acest sound este plin de pasiune, este vesel si trist in acelasi timp si ti se imprima puternic in memorie, spune artistul.

Soundul Lucian - N - Luciano suna precum numele sau. Este marcat de o influenta clara a originilor artistului, din Santiago de Chile. Aceasta pasiune este incorporata in duritatea stilului electronic care il caracterizeza si il face, pe cat de melodios, pe tot atat de dansant si de energic. Se cunoaste cu Villalobos de peste zece ani, dar seturile celor doi, back2back, sunt o raritate in cariera lor muzicala.

Asa ca, va trebui sa alegeti intre un party in aer liber, la Arenele Romane, cu Deep Dish si cu muzica buna (50 de lei astazi, 75 de lei sambata) si un set care scrie istorie, la cort, in Politehnica (50 de lei astazi, 60 de lei sambata).

Credits: ioanamoldoveanu.ro
Sursa: Compact de Bucuresti (compact.info.ro)


Popup detector