'Padurea de Aur' a lui Petre Inspirescu, disponibil in Romania la Intro

08 Noiembrie 2011 Beat Factor BeatFactor

π ensemble este un proiect conceput de Petre Inspirescu, compozitorul si fondatorul label-ului YojikConCon. Unul dintre personajele cheie ale scenei electronice muzicale din Romania, ca membru al trio-ului [a:rpia:r], Petre Inspirescu arata totodata o fascinaie fata de muzica clasica.


Inspirat de natura si de mistic, Inspirescu gaseste echilibrul dintre istorie si avangarda si urmarete o intoarcere a clasicului in lumea artelor contemporane precum si sa contribuie la evolutia scenei muzicale globale.


Padurea de Aur, lansat dupa Padurea de Argint si Padurea de Arama este releasul final al trilogiei. Prezentat pe CD si vinyl, cele doua compoziii difera, desi sunt legate de aceeasi tema narativa a padurii nocturne. Piesele de pe CD sunt compoziii clasice, complexe, inregistrate cu o orchestra la Conservatorul din Bucureti, pe cand cele de pe vinyl reprezinta interpretarea electronica a acestora avand mai multe elemente muzicale ritmice.


Padurea de Aur from dasha redkina on Vimeo.


Le gasiti in exclusivitate in Romania la INTRO.


Yojik-ConCon este un concept contemporan romanesc si a fost creat la inceputul anului 2010 de catre artistul Petre Inspirescu (n.a. Bodiu Radu Dumitru). Acesta, cu un background artistic variat si international, inspirat de natura si mistic, intentioneaza sa readuca muzica clasica in randul artelor contemporane.

Primul sau proiect π Ensemble include teme pentru pian, vioara si violoncel, in colaborare cu alti muzicieni clasici, generand compozitii pentru orchestra. Prima trilogie a proiectului, [Padurea de Arama > Argint > Aur ] reprezinta o metafora pentru evolutie si viata, in care temele muzicale reflecta procese diferite din natura, cicluri de lumina si miscare a timpului. Proprietatile compozitionale ale muzicii constau in 2 elemente – armonii clasice si teme ale naturii instrumentale, care adauga textura si substanta substratului de sunet. "Padurea de aur" isi trage seva din cea de argint si de bronz. Printr-o crestere fireasca, π Ensemble isi propune sa deseneze intr-o nota contemporana alegoria vietii prin sunet.

π Ensemble a avut prima reprezentatie live in vara 2011 sub forma de duet de violoncel si instrumente electronice, in cadrul Noptii Albe a Galeriilor din Bucuresti.





Urmatoarele reprezentatii vor avea loc in noiembrie 2011 si mai 2012. In cadrul acestor evenimente vor fi implicati si colaboratori internationali din Moscova si Tokyo pentru exprimarea vizuala prin fotografie, coregrafie si animatii video.

Pentru mai multe informatii puteti accesa pagina YojikConCon.


Popup detector