Oferta muzicala Peninsula se imbogateste cu dubstep, hardore moldovenesc si rockabilly

11 Iulie 2012 Beat Factor BeatFactor

Peninsula va fi anul acesta, din nou, festivalul tuturor gusturilor, deoarece oferta muzicala va include nu doar dubstep, hardcore moldovenesc sau blues, dar chiar si rockabilly.

Intre 23 si 26 august pe malul Muresului – in vecinatatea Complexului Weekend din Targu Mures – toti peninsularii vor gasi propriul “concert al verii”.

Editia din acest an va oferi o noua surpriza fanilor genului dubstep. Dupa succesul de anul trecut al lui Borgore, de data aceasta am ales sa invitam un artist din Marea Britanie si anume pe inimitabilul producator din Birmingham: Emalkay. Succesul sau adevarat a venit in 2009, cand a lansat al doilea single, When I Look at You, considerat una din piesele fundamentale ale istorie dubstep. Au urmat o serie de remixuri alese cu grija, pentru Pendulum, Faithless sau Miike Snow, ce l-au prezentat unui nou gen de public, iar numele Emalkay a fost scris pentru totdeauna in analele marilor dubstep-ului. Cine doreste sa se convinga singur ca DJ-ul britanic merita toata lauda are ocazia in noaptea dintre 24 si 25 august la Terasa!

O supriza de proportii o va reprezenta noul album semnat Zdob si Zdub: „Basta Mafia!”, lansat in acest an. Piesele zdubilor au facut deja inconjurul Europei, baietii promovand melodiile noi pe care le canta in engleza, cu abordarea unui stil putin diferit fata de albumele anterioare. Pe 23 august, la scena mare a Peninsulei aveti ocazia sa auziti cum suna noul Zdob si Zdub.

Printre formatiile de top, atunci cand e vorba de recitaluri live, ii gasim si pe cei 11 membri ai Irie Maffia din Ungaria. Imbinatia perfecta dintre hip-hop, rock si funk pe o muzica bazata pe reggae si dancehall este ceea ce ii va face irezistibili pe Sena, MC Columbo &Co, in data de 25 august la Peninsula.

Oferta muzicii electronice include anul acesta si un set a lui Val LAVILLE aka Vali BARBULESCU, care se descrie drept un DJ, producator si remixer ce crede in eclectismul muzicii si stie sa mixeze si mainstream cu underground. Val LAVILLE a mixat pentru prima data acum 20 de ani si de atunci a ajuns sa animeze petreceri pe aproape toate continentele lumii, iar pentru fanii Peninsula 2012 o va face pe 24 august. In aceeasi zi va mixa si Horace Dan D al carui nume evoca multe sentimente in randul fanilor muzicii electronice care fie au dansat pe mixurile lui, fie s-au distrat pana in zori de zi la unul din evenimentele electro de succes, deschizatoare de drumuri, pe care DJ-ul le-a organizat in Romania, gen Delahoya de la Cluj.

Pe 25 august petrecerea continua cu duo-ul Gojira si Planet H, care vor demonstra compatibilitatea sanatoasa pe care au dobandit-o in studio si vor purta publicul prin lumea lor muzicala formata din ritmuri de drum and bass, techno, breakbeat, dubstep, IDM si trip hop.


In ultima zi de Peninsula 2012 muzica electronica din Romania va fi reprezentata de DJ Optick al carui sound, asa cum spune artistul, este "friendly" pentru radio si rupe orice ring de dans.

Trupa de underground Travka canta de 10 ani si a reusit sa cucereasca nenumarate premii, sa lanseze doua albume si sa faca istorie: cel de al doilea material discografic , „Vreau sa simt Praga” a fost lansat, gratuit, pe internet in 2007. Baietii vin la Peninsula 2012 pe 24 august.

Un costum de calitate de la croitor, paine proaspata de la brutarie si rockabilly de la Mystery Gang! - acesta e motto-ul trupei de rockabilly infiintata in 1998. Cu peste 1600 de concerte la activ, formatia din Ungaria a demonstrat ca stie reteta succesului, iar la Peninsula va aduce piesele de pe noul album in concertul din data de 24 august.

O portie delicioasa de blues vor primi peninsularii pe 26 august, din partea lui Marcian Petrescu – cotat drept cel mai bun muzician de blues din Romania – si Trenul de Noapte. Trupa a pregatit pentru Peninsula un show exploziv in care va imbina blues-ul cu elemente de rock, country, funk si latino. Cu ocazia acestui concert vor prezenta si noul album "desCANTECE DE BLUES".

Printre artistii care vor concerta intre 23 si 26 august la Festivalul Peninsula se numara Children of Bodom, New Model Army, Netsky, Dirtyphonics, ATB, Babylon Circus si N.O.H.A.

Biletele pentru Peninsula 2012 au fost puse in vanzare in reteaua de magazine Eventim si pe www.eventim.ro.


Pana pe 1 august costul unui abonament este de 100 de lei si a unui bilet de o zi 40 de lei, iar dupa aceasta data, respectiv in timpul desfasurarii evenimentului, tichetul valabil 4 zile va costa 150 de lei, iar cel de o zi – 60 de lei.

Festivalul Peninsula 2012 va avea loc intre 23 si 26 august pe malul Muresului, in vecinatatea Complexului de Agrement Weekend din Targu Mures.


Popup detector