OK Corral mixeaza la Street Delivery #5

08 Iunie 2010 Create It BeatFactor

OK Corral vor mixa in cadrul evenimentului Street Delivery #5 care va avea loc vineri, 11 iunie, in Bucuresti. Acestia vor mixa la ora 20.00.


Pe o strada din centru, in Bucuresti si Timisoara, experimentam timp de trei zile pe an un mod inedit de a revendica spatiul public printr-o abordare constienta din punct de vedere urbanistic, arhitectural, civic si artistic.



In Bucuresti ne propunem sa determinam autoritatile sa creeze un traseu cultural pietonal in zona strazii Arthur Verona, care sa se extinda treptat pentru a lega Gradina Icoanei de Cismigiu. Obiectivele planului urbanistic dezvoltat de noi includ: largirea trotuarelor, crearea unui pasaj pietonal care sa traverseze Bulevardul Magheru si un parcaj subteran multinivelat. Noua promenada va fi destinata in principal pietonilor si biciclistilor, urmarind sa ofere o solutie alternativa blocajelor din trafic si strazilor zgomotoase din aceasta zona.



Promenada va avea o dimensiune utilitara, dar mai ales una culturala. Ceea ce inseamna ca trecatorii se vor putea plimba bucurandu-se de oras, vor putea zabovi pe terasa unei cafenele. Vor putea participa la spectacole de strada, sau admira monumente de for public, cladiri uitate din patrimoniul arhitectural national.



Street Delivery reinventeaza si intareste rolul structural pe care spatiul public l-a jucat in toate orasele europene, incurajeaza gradarea complexa intre spatiul public si privat, propune un mediu urban care sa inspire viata de zi cu zi si converteste peisajul dezolant in spatiu viu. In spiritul acestei idei, punem oamenii inaintea masinilor, dar nu pentru a fi calcati.


Popup detector