Nostalgia rave-urilor din anii '70

09 Decembrie 2009 Create It BeatFactor

Revista D*ruffalo a publicat un editorial interesant despre rave-urile din anii '70 - '80 si despre viziunea lui Snoopy asupra acestui curent.

"Termenul "rave" este un cuvant care a tot circulat in ultimul deceniu si a capatat sensuri din ce in ce variate. Pentru unii, "rave-urile" sunt stranse legate de techno, E si petreceri ilegale organizate in camp. Dar, pentru un batran ca mine, termenul "rave" va fi mereu legat de petrecerile si clubbingul la care am asistat in anii '70 si '80. In acea perioada, cluburile nu erau milti-culturale, cum sunt azi, era o diferenta etica majora. Muzica mixata la acele petreceri era foarte variata.

Am fost atras de cluburile "de negrii", cluburi in care se asculta muzica pentru astfel de public, in special Jamaicani. Asta pentru ca imi placea foarte tare abordarea muzicala, care se concentra pe reggae. Totusi, unele cluburi mai strecurau si ceva piese soul, care fie aduceau un suflu proaspat curentului sau pur si simplu placeau foarte tare publicului. Unele dintre aceste piese au devenit track-uri care au ramas in istoria anilor '80.".

Aceasta este doar inceputul unui editorial foarte lung, dar extrem de interesant pe care l-a scris acesta, si care poate fi citit pe druffmix.

Cu aceasta ocazie nostalgica, Snoopy a realizat si un mix de doua parti ca sa-si sustina si acustic parerile despre rave-uri si muzicile din '70 si '80.

Mixurile se gasesc mai jos.

Seventies Ravers Flow Part I



Embed:



Seventies Ravers Flow Part II



Embed:




Popup detector