Norzeatic si Khidja canta la festivalul de film Pelicam din Tulcea

07 Iunie 2012 Beat Factor BeatFactor

In data de 16 iunie Norzeatic si Khidja, proiect hip-hop cu influente jazz, funk, electro avand in prim-plan pe cunoscutul Vexxatu Vexx, vor sustine un concert in cadrul Festivalului International de Film PELICAM in Piata Civica din Tulcea. Intrarea libera ca pentru toate filmele si evenimentele din timpul festivalului.


Inainte de concert tulcenii vor avea sansa de a asista tot in aer liber la premiera nationala a filmului ARAL THE LOST SEA, film regizat de Isabel Coixet, regizor ce a concurat pentru premiile Palme d’or si Ursul de Aur la Berlinale. Filmul, narat de actorul britanic Sir Ben Kingsley, celebru pentru interpretarea sa din filmul Lista lui Schindler si pentru rolul care i-a adus un premiul Oscar respectiv filmul GANDHI, povestete intr-un mod poetic cvasidisparatia marii Aral.


Sambata Sonora, in ziua de 16 iunie, va prezenta intr-un “listening session” inedit, un experiment muzical si instrumental in prima auditie numit “Somnoroase Pasarele” cu Gili Mocanu.


In ziua de duminica 17 dupa filmul Gasland, in regia lui Josh Fox, film castigator al Premiulului Juriului Sundance si nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film documentar, va urma o dezbatere publica pe tema exploatarii gazelor de sist, cu specialisti pe tema ca Georgeta Ionescu, avocat si expert in gazele de sist cat si grupul din Barlad din Asociatia VIRA.


Workshop-urile care vor avea loc in zilele de sambata si duminica, 16 si 17 iunie, vin din partea Centrului de Informare si Educare in Managementul Deseurilor Tulcea, care va aduce copii intre varstele de 7-14 ani din scolile Tulcea, pentru a ne arata cum putem da valoare deseurilor intr-un atelier de creatie practic, cu sprijinul Asociatiei Centrul Europeanu pentru Diversitate EU divers din Tulcea.


Mai Mult Verde va fi prezent si in a doua zi a festivalului, sambata 16 iunie, cu un film despre colectarea deseurilor prezentat de Andrew Matusick, film care atrage atentia asupra importantei colectarii selective a deseurilor in locurile special amenajate in vederea reciclarii.


Cu sprijinul Ateliere fara Frontiere, care va oferi 10 calculatoare reconditionate, PELICAM organizeaza un concurs pentru ONG-urile locale Tulcea, care va premia atat implicarea lor pe plan local si national in proiecte de mediu cat si proiectele implementate ale acestora.

In ziua de duminica 17 iunie Ateliere fara Frontiere va sustine un workshop pe tema reciclarii.


Mai multe informatii despre evenimentele, dezbateri, concurs si inscrieri la workshop-uri gasiti pe pagina site-ului www.pelicam.ro cat si pe pagina de facebook PelicamIFF.


via feeder.ro


Popup detector