Muzica electronica romaneasca la export

05 Septembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

In lunile septembrie si octombrie, artistii romani participa la festivaluri internationale de muzica electronica de prestigiu. Minus & Vali Chincisan vor sustine mai multe concerte in Norvegia, Olanda si Suedia. Cei doi artisti romani au fost invitati de festivalurile Numusic din Stavanger, TodaysArt din Haga si de centrul Autobahn din Uppsala.

Artistii romani vor performa alaturi de nume importante ale scenei de gen cum ar fi Underground Resistance, Mr.Oizo, Coldcut etc.

Concertele se desfasoara in cadrul unui proiect mai amplu de promovare a muzicii electronice romanesti in Europa, initiat de festivalul Rokolectiv din Bucuresti si finantat prin programul Promocult. Proiectul include, pe langa performance-urile artistilor romani, participari la conferinte si workshop-uri, precum si inscrierea Rokolectiv in reteaua europeana de festivaluri European Cities of Advanced Sound.

Minus, pe numele lui adevarat Daniel Stanciu, are 21 de ani si vine din Constanta, unde a studiat cibernetica. Minus compune deja muzica electronica experimentala de cativa ani, punand accentul pe latura emotionala a muzicii, mai mult decat pe latura ei tehnica. Stilul sau variaza de la 8-bit si old school electro la dub, down tempo si ambient, cu referinte vagi la lumea matematicii, a copilariei si a vechilor jocuri video.

Minus a scos de curand un album la casa de discuri online Arhiva7 si lucreaza la doua albume noi, pregatindu-se pentru un set live in care va folosi sunete generate de plante si bacterii. El colabareaza in concertele sale live cu artistul video Vali Chincisan.

Vali Chincisan este un tanar artist vizual ale carui set-uri si productii sunt bazate pe animatii in flash. Universul artistic al lui Vali Chincisan se compune din creaturi modulare, dragoni, milipode si forme geometrice, organe animale si umane, aduse la viata de algoritmi de miscare indelung pusi la punct. Alaturi de muzicianul Minus, Vali Chincisan elibereaza un univers video intunecat, poetic, in acelasi timp sintetic si organic, fiind unul dintre putinii Vji romani implicati si in proiecte de arta contemporana.


Popup detector