Morgan Geist mixeaza la Air Ball 01 in Bucuresti

06 Septembrie 2011 Beat Factor BeatFactor

Dar despre asta v-am zis si mai demult. Noutatea consta in faptul ca se intampla in cadrul Bucharest Air Ball, prima editie a ceea ce se doreste a fi o alta abordare pentru evenimentele cu tenta underground din Bucuresti.


Intentia este de a imbina o latura eminamente artistica, impartasita prin creatiile unor artisti cu notorietate locala/regionala - pictura, desen, fotografie, film, proiectii video, cu reprezentatiile unor artisti consacrati de pe scena electronica si experimentala internationala, la un alt nivel de confort si rafinament in ceea ce priveste sunetul, ambientul si facilitatile locatiei alese.


Mai conret, programul evenimentului care va avea loc pe 9 septembrie in Gaia Boutique Club din Bucuresti suna cam asa:


Visual Air Ball (de la 8pm):


- expozitie de fotografie, pictura si desen: Dorin Moldoveanu, Cosmin Marinescu, Joana Nenu, Andrei Blanda


- scurt metraje: Olivia Caciuleanu, Sarra Tsorakidis


- visuals/spectacol de lumini: Ioana Nicoara, Gaia resident VJ


Musical Air Ball (de la 23pm): Monici (opening set), Boogie, Morgan Geist (Metro Area, Environ / Brooklyn, New York City, US), si OK Corral - new EP preview. Cu mentiunea ca sunetul e Nexo.


Putini producatori se pot lauda ca au captat atata admiratie pe scena electronica cu o carte de vizita compusa din numai doua albume, si acelea lansate la 10 ani distanta, cateva remixuri si un proiect in doi, fie el si Metro Area.


Nascut in New Jersey, in urma cu 38 de ani, si crescut in Brooklyn, New York, Geist nu a fost niciodata un vanator de notorietate, ci tipul perfectionistului care nu intra cu lunile in studio de frica mediocritatii. Atunci cand a intrat insa, de cateva ori in ultimii 15 ani, nu a iesit decat in acorduri desavarsite de pian, synthuri si percutii.


Geist, impreuna cu amicul si partenerul sau Darshan Jesrani, au fost printre cei dintai “sculptori” ai soundului disco actual, pentru ca au reusit sa imbine magistral abordarea futuristica si clasicitatea in muzica electronica, dand nastere unui sound unic - soundul Metro Area. Album lor de debut, lansat in 2002, a fost desemnat de BBC Radio 1 drept cea mai buna productie electronica din lume in anul respectiv. Opt ani mai tarziu, cea mai importanta publicatie online din industrie - Resident Advisor - a stabilit ca “Miura”, a treia piesa de pe album, este cea mai influenta melodie de club produsa in ultimul deceniu.



Pentru cei ajunsi mai tarziu pe scena, Geist a rupt din nou topurile in 2010, cu single-ul “Look Right Through”, produs sub aliasul “Storm Queen”.



MORGAN GEIST - We-Make-It-Good-Mix by Zukunft


Popup detector