Mick Wills revine in Bucuresti

30 August 2011 Beat Factor BeatFactor

Artistul german Mick Wills revine in Bucuresti, in cadrul unei petreceri organizata de The Fresh, ce va avea loc pe data de 10 septembrie 2011 in clubul Berlin. Din line up mai fac parte sibienii Das Komitee si Toygun, plus Dragos Rusu.


Petrecerea din Bucuresti vine la o zi dupa cea din Sibiu, despre care va anuntam acum ceva timp AICI. Este organizata de catre The Fresh iar tematica este "All You Can Drink Party", adica bei pana nu mai poti daca platesti 50 de lei (pentru baieti) sau 35 de lei (pentru fete).


Mick Wills si-a inceput cariera in 1986, la doar 14 ani, mixand la mici petreceri private in Stuttgart. Mixa orice, de la new wave la hi nrg – pana cand a descoperit techno-ul, acid-ul si new beat-ul de la sfarsitul anilor ’80. Destinul lui s-a schimbat intr-o seara din 1994, cand a mixat cu Dj Hell, pe care a reusit sa-l impresioneze. Sub aripa lui, Wills a ajuns in legendarul club Ultraschall din Munchen.

Cam in aceeasi perioada a inceput sa organizeze petreceri in Stuttgart impreuna cu Isabella Venis, sub brandul “Mb presents” – cu care a adus nume ca Klangstabil, Keith Tucker, Hell, Miss Kittin and the Hacker, Electric indigo etc.

Doi ani mai tarziu, in 1996 a colaborat si in studio cu Mauzirio Blanco de la Klangstabil si a realizat ca nu vrea numai sa mixeze, ci si sa produca. Progresul lui in acest domeniu este sesizabil la fiecare noua lansare.

A inregistrat primele melodii in 2001, sub labelul lui Hell, Gigolo. Ep-ul The Atomic include un remake al The Kinky Lovers (Mick Wills & Isabella Venis). Dupa ce a semnat cu Gigolo, cariera lui de dj a luat avant. Numit si “The Gigolo from Porschetown”, Wills a capatat statutul de dj international, mixand in Barcelona, Valencia, Moscova, Londra, Atena etc.

Colectionar avid, Mick Wills poate sa recite catalogul oricarui site de vinyluri, dar de cele mai multe ori ajunge sa hoinareasca dupa placi vechi de disco si funk in bazaruri si targuri de vechituri, in cautare de hituri uitate. Astfel, seturile lui sunt descrise ca fiind universale, globale si neo-retroelectro – mixeaza ce e mai bun din peste 25 de ani de muzica dance intr-un stil in care putini dj pot, penduland intre beaturile prezentului si ritmurile vintage – Chicago house, Detroit house, hi nrg, wave, acid si electro


La jumatatea lunii octombrie 2010, Mick Wills a mixat in Sibiu si Cluj Napoca, in cadrul unui weekend maraton, despre care puteti afla cum a fost de aici. Iar un scurt interviu (in engleza) este aici.


MickWillsDemoMixCD16 by MICK WILLS



Cat despre Das Komitee, Toygun si Dragos Rusu, DJii romani care completeaza line up-ul, mai jos puteti asculta cateva mixuri:






Dragos Rusu - Vice mixx by dragos_rusu


Popup detector