Membrii Nouvelle Vague sunt fani declarati Depeche Mode

17 Noiembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Olivier Libaux, unul dintre cei doi producatori francezi din spatele proiectului Nouvelle Vague, a declarat ca Depeche Mode reprezinta una dintre trupele sale preferate si una dintre putinele formatii pentru care Nouvelle Vague ar face un album tribut.

"Sunt foarte multe trupe si foarte multi artisti influenti care ar merita un album special dedicat muzicii lor, insa pentru noi, cel mai interesant ar fi sa incercam ceva cu Depeche Mode" declara incantat Olivier.

Avand ca sursa de inspiratie muzica punk si post-punk, alaturi de curentul new-wave, grupul Nouvelle Vague a fost infiintat de catre producatorii francezi Marc Collin si Olivier Libaux. In 2004, Nouvelle Vague a debutat in Europa cu albumul omonim, un an mai tarziu LP-ul aducandu-le succesul si dincolo de ocean, in Statele Unite. Cel de-al doilea material discografic, A Bande a Part, a fost lansat in 2006, urmat in 2007 de Coming Home. Printre piesele reinventate de catre Marc si Olivier in genul Nouvelle Vague se numara si celebrul hit Depeche Mode, "Just Cant Get Enough". Alaturi de Depeche Mode, si alte trupe celebre precum Sex Pistols, New Order, Joy Division sau Blondie s-au bucurat de reintepretari in stil bossa nova marca Nouvelle Vague.

Saptamana aceasta, pe 22 noiembrie, trupa franceza va sustine un concert la Sala Palatului din Bucuresti, in cadrul Fusion Studio Weekend, un proiect muzical inedit prezentat de Romtelecom Clicknet. Biletele pentru acest spectacol sunt disponibile la diferite categorii de pret, in functie de pozitia in sala - 60, 85, 110 si 140 de lei - si mai pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta.


Popup detector