Melotron concerteaza in Romania in ianuarie

16 Decembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Nemtii de la Melotron vor concerta in clubul Spice din Bucuresti pe data de 24 ianuarie, in cadrul unui eveniment organizat de catre Viva Music, sub marca Eletronik. Trupa Melotron este recunoscuta pentru aportul recent adus curentului muzical futurepop / synthpop.

Am putea spune ca synthpop-ul a renascut n 2006, cnd trei tineri s-au ntlnit la o reuniune a fanclub-ului Depeche Mode ntr-un oraşel din estul industrializat al Germaniei. nsufletiti de aceeaşi pasiune pentru muzica, cei trei, ale caror voci nca nu se maturizasera, aveau sa puna bazele MELOTRON (futurepop/synthpop, 11 ani de activitate), grupul-portavoce al genului din Germania.

Muzica gndita ca adrenalina şi schimbari bruşte ale ritmului cardiac, versurile 99% n limba germana (despre care membrii Melotron spun ca este singura care poate surprinde ritm şi temperanta), dar şi conceptul de evolutie care nu-şi uita radacinile sunt numai cteva din ingredientele celui mai bun export muzical din Germania de dupa 2000. Fiecare melodie Melotron este un imn electro şi, ascultndu-i live, te convingi cu uşurinta ca synthpop-ul este ntr-adevar genul muzical n care granitele exista numai pentru a fi depaşite.

Melotron au la activ 6 albume, o colaborare de top 10 cu In Strict Confidence (pe care i puteti vedea la First Romanian Darkfest www.darkwave.ro, organizat de Viva Music şi Kompas Events pe 14 februarie 2009, n Club Fabrica) şi 5 ani de prezenta ca headliner pe scena celor mai mari festivaluri electro/goth/industrial din lume, Wave Gothic Treffen si Mera Luna (aproximativ 200 trupe concerteaza n fiecare an n cadrul fiecarui festival).

Melotron sunt: Andy Krger - compozitor, voce Edgar Slatnow - versuri Kay Hilderbrandt - keyboard, productie.


Popup detector