Marcel Dettmann: 'Techno-ul este pentru mine ca un job non stop'

21 Septembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

"Traiesc techno...Traiesc asta tot timpul. Iubesc muzic atechno. Este ca un fel de job de 24 de ore pe zi. Ma gandesc la muzica tot timpul" marturiseste rezidentul faimosului club berlinez Beghain, Marcel Dettmann, unul dintre starurile label-ului Ostgut Ton.


Considerat purist de catre unii, Marcel Dettmann este recunoscut pentru un stil muzical "curat", preferand sound-ul clasic al techno-ului. In cadrul interviului acordat blogului Little White Earbuds, Dettmann este de parere ca daca nu simti acest gen de muzica, atunci nu e de tine; "ceea ce e ok, oricum".


Marcel Dettmann produce muzica electronica din 1997, iar acum lucreaza cu Ableton Live. Recunoaste insa ca primordial pentru el este DJ-ing-ul. In vreme ce altii se jucau pe Playstation, el experimenta cu loop-uri. Are diferite proiecte muzicale, fie cu Ben Clock, fie cu Shed, iar acum urmeaza niste remixuri pentru Fever Ray, pentru proiectul Cybersonik al lui Richie Hawtin (ce dateaza din '92), Junior Boys si altii.


Puteti citi interviul integral cu Marcel Dettmann AICI. Mai jos puteti asculta o parte din performance-ul sustinut in cadrul editiei din acest an a festivalului spaniol Sonar. Pe pagina sa de myspace.com puteti asculta si cateva productii recente de-ale artistului german.



Popup detector