Loggia, loc de intalnire si muzica buna

06 Septembrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Loggia este cafenea, lounge si club in acelasi timp, in functie de ora la care treci pe strada Smardan 9. In spatele locului de intalnire al DJ-ilor si al fanilor de muzica buna sta o echipa de prieteni. Ne spune mai multe unul dintre asociati, Andrei Bogdan, cunoscut ca Motzu.

Care este povestea din spatele Loggia?

Loggia s-a deschis acum un an, dintr-un mare vis al mai multor prieteni, care au devenit ulterior asociati. Am cautat un spatiu adecvat timp de doi ani si, desi am gasit foarte multe locuri bune, unele dintre ele foarte mari si supercentrale, ceva ne spunea ca nu sunt ceea ce cautam. Cand am gasit spatiul din Strada Smardan 9, am zis cu totii din prima: "Wow, asta este!". Si, fara foarte multe brainstorming, locul a prins nume inca de cand era in santier.

Unde se incadreaza Loggia pe piata de entertainment din Bucuresti?

Pe de o parte, locul are o foarte mare personalitate, data de arhitectura interioara, dar si de amenajarea facuta ulterior. Pe de alta parte, oamenii uneori impregneaza, alteori completeaza personalitatea locului. Are loc o "fuziune": atat clientii, cat si locul, dicteaza atmosfera. Astfel, Loggia poate fi si cafenea, si lounge, si club, dar nu toate in acelasi timp. Este lounge, pentru ca ziua poti veni aici sa-ti bei cafeaua linistit, intr-o atmosfera care te retrage un pic din vizualul santierelor si al aglomeratiei din Bucuresti. Seara devine un loc de pre-party. S-a intamplat insa, nu o data, ca oamenii care venisera la Loggia pentru warm-up, urmand ca dupa ora, doua sa plece la cluburi, sa-si schimbe planurile si sa ramana pana dimineata.

Care este conceptul petrecerilor la Loggia?

La Loggia se asculta si se mixeaza doar muzica de calitate. Un lucru important, aproape toti DJ-ii romani din top au mixat aici cel putin o data.

Cum este atmosfera?

Este un loc de intalnire, atat pentru DJ, cat si pentru fanii muzicii bune.

Cine sunt rezidentii si ce pregatiti in acest sezon?

Unul dintre ei este Eddy, un tip care nu se lasa pana nu va ajunge pe primele locuri in top. Mixeaza tech-house si minimal. Pune muzica la Loggia inca de sezonul trecut, in timpul saptamanii. Pentru ca a muncit foarte mult, din aceasta toamna i-am incredintat si ziua de vineri.

Narcis si Piftek sunt doi rezidenti foarte importanti, genul de DJ care te lanseaza prin muzica lor, si la vis, si la realitate, in acelasi timp. Versatili si foarte subtili, cei doi mixeaza putin techno cu putin minimal, house, tech-house si deep house. Programul lor se va numi simplu, "P2" si va fi accesorizat cu un cocktail cu un gust foarte rafinat, pentru cunoscatori. Narcis tine in spate si barul, el este creierul care dicteaza mainilor cum sa prepare cele mai bune cocktailuri de la Loggia.

Rhadoo va relua seria petrecerilor N Joy, atunci cand se va intoarce din Ibiza. In aceeasi serie, joia, vor mixa Raresh, Pedro, El Cezere, Praslea sau Herodot.

Zilele de sambata sper sa creeze din aceasta toamna surprize placute tuturor. Dorim ca, o data pe luna, sa invitam la Loggia un nume din afara, si avem deja pregatite cateva. Vom avea si VJ, vom mai elibera din fotolii si vom vedea ce se intampla. Glumesc, stim cu totii ca va iesi bine!

Care este decorul?

S-a muncit si s-a investit foarte mult in amenajare si dotare. Chiar daca spatiul a fost darnic prin arhitectura sa, am vrut sa-l recreem, astfel incat sa-i punem si mai mult in lumina valorile. Artistul plastic Sebastian Barlica a lucrat impreuna cu echipa sa aproape doua luni la conservarea aerul de vechi, dat de arhitectura. Culoarea de pe bolti si stalpi am adus-o cat mai aproape de nuantele pietrei roase de vreme, in timp ce toate celelalte elemente - mobilierul din piele, tapetul de pe pereti, pardoseala din beton, corpurile de iluminat - contrasteaza cu "vechiul". Cred ca am reusit sa dam locului, prin amenajare, o aura aparte. Dotarile tehnice sunt si ele pe masura: instalatie de sunet Dynacord, un mixer Allen&Heat XONE92, doua playere Pioneer MK3-1000 si doua platane Technics MK1200 black label, toate nou noute. Acestea, impreuna cu cele doua LCD-uri de pe pereti creeaza sunetul si vizualul la Loggia.

Credits: ioanamoldoveanu.ro & freshgoodminimal
Sursa: Compact de Bucuresti (compact.info.ro)
Foto: Valeriu Catalineanu / nights.ro


Popup detector