Local Records lanseaza un nou album de-al lui Fanas

07 Septembrie 2011 Beat Factor BeatFactor

Local Records lanseaza un nou album de-al lui Fanas
TAGS:
local records  fanas 

Labelul romanesc Local Records a lansat pe data de 6 septembrie release-ul numarul 08 semnat de Fanas.


Noul album ”Or up we fall” inseamna o updatare a sound-ului sau caracteristic, baza sa solida construita pe funk si hip-hop clasic aliniindu-se acum fara niciun dubiu galeriei de producatori de ultima generatie prezidati de liderul de scoala Flying Lotus.


Se simte din plin atmosfera de L.A., direct din boxele clubului Low-End Theory, post-funk & post-hip-hop-ul anima intreg albumul, sample-urile laid-back atingand de la zona erotica g-funk a la Dam Funk & Chromeo pana la ambientul pigmentat de groove-uri al lui Samiyam sau Teebs.


Practic, unul dintre cele mai easy-listening productii undergroundrecente, glazura experimentala nestirbind accesibilitatea melodiilor si apelul lor de club.


Fanas s-a nascut intr-un oras de pe malurile Dunarii acolo unde mama sa, poetesa, i- a trezit prima data interesul pentru arta. Inspirat de muzica populara a oamenilor simpli de pe strada si apoi de ritmurile africane, funk si jazz, Fanas a inceput sa-si creeze propria muzica in cautarea unui stil care sa-l defineasca. Atent la compozitie si ritm, si-a exersat virtuozitatea la cantatul pe MPC, o jucarie de sampling pe care a ajuns s-o manevreze polivalent folosindu-si mainile si picioarele.


In CV-ul sau artistic, Fanas are pana acum 4 albume, trei solo si unul impreuna cu crew-ul sau hip-hop Beatehas (pe care a colaborat cu doua figuri legendare ale hip-hop-ului american: Percee P si Sadat X de la Brand Nubian). Ca o constanta a esteticii sale, Fanas inseamna groove-uri molipsitoare de jazz-funk care se impletesc mai nou si cu vibe- ul de club al electro-ului.


[LCL08] Fanas - Or up we fall by Local Records


Popup detector