Local Records lanseaza cel de-al zecelea release - Karpov Not Kasparov

25 Noiembrie 2011 Beat Factor BeatFactor

Local Records lanseaza vineri, 25 noiembrie, release-ul numarul 10 semnat de Karpov not Kasparov denumit “Soundtrack for a game of chess”.


EP-ul incepe in stil clasic urmat de marsul furtunos al pionilor si apoi de o oda dansanta dedicata Kaissei (zeita sahului) dupa care urmeaza un groove tensionat sub scurgerea implacabila a Timpului, si apoi o poveste din secolul al XVIII-lea despre Turcul Mecanic, o masinarie inteligenta care putea sa joace sah atat de bine incat putini muritori i-au facut fata (printre victime se numara Napoleon si Benjamin Franklin) doar ca a fost demascata ca un mare fals dupa 50 de ani de glorie.


In sfarsit urmeaza o mostra de ironie muzicala numita Deep Fritz dupa versiunea germana de software a lui Deep Blue - primul computer din istorie care a invins un mare maestru la sah (G. Kasparov in 1997).


Fiecare nota pe care o auziti in acesta scurta coloana sonora a fost interpretata si prelucrata de mana omului.


[LCL10] Karpov not Kasparov - Soundtrack for a Game of Chess by Local Records


Karpov not Kasparov a aparut acum cativa ani ca un joc de actiune-reactiune intre sintetizatorul vintage si drum machine modern. Un experiment pur, neinfluentat de asteptari comerciale sau pretiozitate artistica. Ulterior a evoluat intr-un trio datorita introducerii in proiect a unui retroproiector, iar in cele din urma s-a expandat intr-un cvintet alaturi de doi dintre cei mai talentati dansatori contemporani.


Au urmat cateva gig-uri, unele din ele in locatii neconventionale: o biblioteca, un magazin de pantofi, o frizerie, bucataria unui restaurant, o macelarie sau o cladire in pragul demolarii. De fiecare data publicul compact, dar cunoscator, a fost foarte incantat despre ceea ce a vazut si a auzit.


In ultimele luni insa proiectul s-a redus la o aventura solo finalizata cu inregistrarea primului si probabil ultimului release semnat K not K: ‘Soundtrack for a Game of Chess’. Intre timp cei doi parinti fondatori ai Karpov not Kasparov au lucrat la proiecte alternative sub numele de Volt und Watt si cripticul ||||o||||, de care veti auzi cat de curand.



Popup detector