Larry Heard nu mai mixeaza in cluburi din cauza problemelor cu auzul

19 Iunie 2012 Beat Factor BeatFactor

Larry Heard nu mai mixeaza in cluburi din cauza problemelor cu auzul
TAGS:
larry heard 

Daca nu l-ai prins pe Larry Heard anul trecut, pe 5 august, in cadrul petrecerii Color din Bucuresti, ghinion, caci artistul american se retrage.


Se pare ca legendarul artist are probleme cu auzul si a decis sa renunte la mixatul in cluburi si expunerea la sunet dat la volum tare. Lucrurile nu sunt chiar atat de grave, insa pentru a-si conserva auzul (poate asa mai ascultam si noi piese noi de-ale lui), Larry Heard trebuie sa renunte la mixatul in cluburi.


Totul a inceput in urma cu aproximativ trei-patru ani, iar pe masura ce gig-urile curgeau, situatia devenea din ce in ce mai ingrijoratoare; cel putin pentru urechile lui Larry, care nu mai percep frecventele inalte dintr-o piesa.


Detalii gasiti in cadrul unui mini-interviu pentru Resident Advisor.


Originar din Chicago, Larry Heard, ca orice artist nascut in America anilor ’60, a crescut inconjurat de vinyl-uri cu jazz si gospel. In copilarie a studiat chitara dar pe masura ce s-a alaturat celor catorva trupe locale s-a tot vazut atras de sintetizatoare pana in 1984 cand a luat decizia de a-si dedica tot timpul liber acestei pasiuni. La cativa ani dupa, Larry Heard inceput sa lanseze piese la diferite label-uri iar “Mystery of Love”, “Washing Machine” si “Can You Feel It” au devenit intre timp clasice.


Pe masura ce a intrat pe scena muzicii electronice, Larry Heard a cunoscut cativa dintre cei mai cunoscuti DJ ai vremii in Chicago si astfel a inceput sa colaboreze cu Robert Owens, artist cunoscut si pentru cariera sa ca solist de gospel. Heard si Owens, alaturi de Ron Wilson, au demarat proiectul Fingers Inc. aproape de finalul anilor ’80, perioada in care scena de house exploda cu adevarat in SUA, urmata indeaproape de cea a Marii Britanii. Productiile Fingers Inc au pastruns in Europa prin intermediul DJilor englezi influentati de sound-ul house-ului American si au cuprins intreaga scena. Restul este istorie.


Doua decade dupa, cateva single-uri si albume, atat house cat si ambient si R&B, Larry Heard surprinde in continuare intreaga scena cu releasuri deosebite precum “The Sun Can't Compare”, indubitabil una dintre cele mai bune piese ale anului 2008.
Popup detector