Label-ul Ed Banger Records vine in Romania - Vicarious Bliss si Mr Flash

06 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

Fondat n 2002 de ex-managerul Daft Punk (Pedro Winters aka Busy P), label-ul francez Ed Banger a devenit rapid unul dintre cele mai cutate branduri de muzic electronic. Pe 21 martie, Green Tomato prezint Bang Your Ed! in clubul Studio Martin, cu Vicarious Bliss si Mr Flash.


Artistii Ed Banger Records (Justice, Mr Oizo, Sebastian, Krazy Baldhead, DJ Mehdi, So Me, DSL, Uffie, Feadz) au inceput sa apara din ce in ce mai des pe afisele cluburilor pariziene si europene, dar si la Madison Square Garden sau festivaluri ca Glastonbury, Benicassim, Roskilde, Coachella sau Rock Werchter.

Mr Flash (Gilles Bousquet) a fost primul artist semnat la Ed Banger. Mixnd indrazneala hip hop-ului cu cel mai bun house francez (si incluznd cteva sunete de chitar), Mr Flash este omul din spatele "imnurilor" dance "Disco Dynamite" si "Over The Top. In 2008, dup remixul pentru "Positif" al lui Mr Oizo, Flash a produs 3 piese de pe ultimul album al lui Mos Def.

"Un castel undeva departe n tinutul francez Dordogne, sticle goale de Bordeaux pe mas..." este cum si autodefineste atmosfera Vicarious Bliss (Andrew Gardiner). Nscut la Londra, oras unde l-a cunoscut mai trziu (pe strad!) pe Busy P, Vicarious Bliss a semnat repede cu "revolutia francez", cum numea presa britanic label-ul Ed Banger. Cu "Theme from Vicarious Bliss EP (2005), a ajuns n playlist-urile radiourilor din UK si n cele ale DJ-ilor celebri din Europa. Vicarious a remixat piese N*E*R*D, Mystery Jets, Rinocerose, Sebastien Tellier, Daisy Daisy si a produs in 2008 ultimul album Ladytron. Mixeaza regulat la Fabric (Londra) dar si in alte cluburi mari din Barcelona, Gtheborg, Corsica, Amsterdam, Hong Kong si Australia.

De warm up se va ocupa Logan. A facut muzic si DJ-ing prin UK si toat Europa si a condus cluburi n Londra aproape 20 de ani. A lansat si cteva piese la label-ul lui Sven Vath, Eye-Q, inconjurat de "colegi" ca Hardfloor, 16B, Joy Zipper, Freddy Fresh, Mogwai si nsusi Sven. n 2006, Logan s-a mutat in Romnia, unde este Creative Director la Mustard, compune coloane sonore pentru filme si teatru, dar n acelasi timp nu renunta la DJ-ing si colectia de viniluri.

Green Tomato promite s fie cu ochii pe piata muzical international si s aleag ce e mai bun si mai proaspt din segmentele indie, alternative, electronica. Din explozia de trupe noi, Green Tomato pariaz pe cele mai promittoare, pe cele despre care n curnd se va vorbi mult si vor fi cutate de cele mai prestigioase cluburi și festivaluri din lume.

Bilete gasiti la pretul de 40 lei pe bilete.ro, ticketpoint.ro, myticket.ro, eventim.ro, magazinele Diverta. Pentru bilete la pret redus și alte goodies, accesati clandestino.fm/music.


Popup detector