La Strada Music prezinta cel mai recent produs discografic: 3am

15 Iulie 2008 Beat Factor BeatFactor

Cel mai recent produs al casei de discuri La Strada Music - 3 am - este rezultatul colaborarii dintre Ioan Titu - cunoscut sub numele de Silent Strike, Lucian Ban - pianist roman stabilit la New York si Alex Harding - megasaxofonist american.

3 am este titlul albumului care stabileste un nou standard pe piata muzicala autohtona si reprezinta primul proiect ce reuneste muzicieni de jazz de clasa internationala alaturi de un nume sonor al electronicii romanesti.
IDM, interventii jazz, electro-funk şi groove, toate prezente pe un L.P. cu o structura si un sound special.

Materialul are 17 piese si include doua colaborari: cu Sukie Smith aka Madam (UK) şi Yvat (RO).

Tirajul inital, in editie limitata, aduce inca o premiera, de data aceasta in ceea ce priveste modalitatea de prezentare: carcasa din plexiglass, prelucrata şi inscriptionata integral cu laser.

Silent Strike (Ioan Titu) apare pe compilatia "Bucharest Chills and Thrills" produsa de La Strada Music in 2004. Primul lui album -"Silent Strike"- a fost lansat in decembrie 2005 la aceeasi casa de discuri. El a fost cel care a deschis concertele Faithless-2005, si in formula extinsa de live la Bonobo - 2007, Amon Tobin 2008 si tot el semneaza soundtrack-ul spotului de prezentare Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007.

Lucian Ban, pianist clujean, este fondatorul proiectului The Jazz Unit. In 1999 From nou on castiga titlul de cel mai bun album de jazz al anului, si in aceasi perioada se stabileste la New York. Alex Harding (saxofon bariton si clarinet bass) este cunoscut in special pentru colaborarile cu Lester Bowie, Francisco Mora, Aretha Franklin si Greg Osby, printre multi altii. Impreuna cu Lucian Ban pune bazele unor noi proiecte: Lumination Ensemble, Asymmetry Quartet si The Tuba Project.


Popup detector