Kozo, Praslea si El Cezere mixeaza in acest weekend in Studio Martin

09 Ianuarie 2009 Beat Factor BeatFactor

Sfarsitul de saptamana ii aduce in Studio Martin pe trei dintre DJ-ii romani de perspectiva si care merita sa-i urmarim pe viitor si un debutant in peisajul autohton, asadar astazi 9 ianuarie, weekend-ul incepe cu Alexandru la pupitru, iar maine Kozo, Praslea si El Cezere promit un party de zile mari pentru acest sfarsit de saptamana pe scena clubbing bucuresteana.

Primele aparitii ale lui Alexandru au fost in deschiderea la artisti romani care au pus muzica in Studio Martin. Influentele sale cuprind mai multe genuri si stiluri de electronica, dar se axeaza principal pe tech-house, deep-house si techno.

Serban aka Kozo s-a nascut in Bucuresti pe 19 mai 1982. Pasiunea pentru muzica a existat intotdeauna, la fel si influentele. Rock, jazz, muzica frantuzeasca si cam ce se mai asculta prin casa. Pasionat de ceva vreme de muzica electronica, a simtit cu adevarat chemarea catre muzica de dans (house - in perioada respectiva), prin 2000 dupa primele vizite in clubul Karma. Tot atunci il cunoaste si pe Rhadoo, care devine DJ-ul preferat. Alaturi de Rhadoo va realiza o perioada BPM la ProFM. Inainte de asta modereaza impreuna cu Marika, Cote si Gicu emisiunea Selectro la ActivFM.

S-a apucat sa mixeze prin 2004 alaturi de cativa prieteni. Mixeaza mult in Bucuresti dar si prin tara alaturi de el aflanduse in decursul timpului majoritatea DJilor romani dar si DJ straini ca Pascal FEOS, Sascha Funke, Shinedoe, Timo Maas, Loco Dice, Thomas Melchior sau Paolo Modjo. Timpul liber si-l petrece in general ascultand muzica si din ce in ce mai mult si incercand sa produca prima melodie. Pasi inceti dar siguri. Este greu de pus degetul pe stilul abordat de Kozo, dar un lucru este sigur : Voia buna si antrenul nu lipsesc din ecuatie. Fie ca e vorba de house, techno sau minimal.

Praslea, proaspat botezat Kinder F, iar acum Hermannstadt, s-a nascut in Sibiu pe 21 iunie 1986. A fost dintotdeauna pasionat de butoane si butonase. Rezultatul? A inceput sa mixeze techno acum vreo trei ani. Dupa doi ani s-a indragostit iremediabil de minimal si electro. Vinovat pentru aceasta schimbare de stil a fost Guido Schneider. De fapt The Model care i-a dezvaluit aceasta muzica. Hermannstadt este denumirea in limba germana a orasului Sibiu.

S-a plimbat dintr-un colt in altul al tarii pentru a mixa la festivalul Industry din Oradea sau in club Imperium din Iasi. A butonat chiar si in Studio Martin acum ceva timp. Il bate gandul sa se apuce de produs muzica. Nu vede minimal-ul ca un trend si este sigur ca va merge pe aceasta directie orice ar fi. De curand, mixeaza cu ajutorul intrumentului minune Final Scratch. A mixat in warm-up pentru Dinky, Loco Dice si Marco Carola. Si cum spunea povestea creste intr-un an cat altii in sapte.

Cezar Lazar aka CzR a invatat tehnica mixajului de unul singur, acasa pe cd-playere. I-a fost de folos experienta de privitor pe la diferite petreceri. Stilul sau este o combinatie de tech-house, tech, electro si techno cu un sound minimalist. Nu ar mixa niciodata drumandbass, trance sau goa. Este interesat si de partea de productie. La orice party incearca sa construiasca cat mai mult si merge pe feeling . Ii plac si clubul si spatiile deschise dar plaja este ideala. Cel mai reusit party pe care si-l aminteste este un back to back cu Kozonak in ianuarie, la Studio Martin unde totul a luat sfarsit pe la 6 dimineata cu Snoop Dogg- Drop it Like its Hot.

Cand vine vorba de back to back prefera un dj cu care sa fie obisnuit ca sound deoarece trebuie sa simti ce pune partenerul si sa incerci sa te competezi cat mai mult e ca si cum ai face sex. Din punctul sau de vedere muzicii electronice din Romania ii lipsesc seri dedicate unui anumit gen: Peste tot vad flyere cu multi dj intr-o singura seara, ceea ce nu este rau dar partea proasta este ca ei nu se leaga muzicalo ciorba.


Popup detector