King Britt isi lanseaza ultimul album de dans

04 Februarie 2010 Create It BeatFactor

King Britt isi va lansa ultimul album orientat catre zona de dans a muzicii electronice, Intricate Beauty, pe 20 aprilie la casa de discuri Nervous, urmand ca dupa aceea sa se concentreze pe alte stiluri de muzica.

Albumul va ajunge in shop-uri la aproape 20 de ani de la prima sa aparitie pe scena muzicii electronice.

Artistul s-a facut remarcat ca DJ prin intermediul grupului Digable Planets, castigator al unui premiu Grammy. De atunci, Britt a fost privit ca un DJ inovator in New York, unde a si infiintat labelul Ovum Recordings alaturi de Josh Wink. => via RA

La 20 de ani de atunci este inca activ, si a realizat remixuri pentru artisti precum Yoko Ono sau Donna Lewis, si a lansat piese la case de discuri ca Rapster, Slip n' Slide sau Ropeadope Records.

Intricate Beauty este posibil sa fie ultimul sau album de dans, acesta vrea ca de acum inainte sa se orienteze spre latura experimentala si improvizationala a muzicii electronice, cat si a performance-ului live.

In realizarea discului acesta a strans o colectie de sute de mini "micro-sounds" provenite de la alte inregistrari, iar apoi a folosit Ableton Live pentru a crea un intreg uniform.

De asemenea, artistul planuieste sa lanseze aceste "micro-sounds" ca un Live Pack in urmatoarele luni. "Vor fi sound-uri pe care oamenii le pot folosi atat pentru a se inspira, cat si pentru a produce", a spus acesta.

Tracklist

01. Love What You Have feat. Rucyl Mills

02. Now feat. Astrid Suryanto

03. Nightlife feat. Kim English

04. Try Love feat. Lady Alma

05. Keep It Movin

06. Los feat. Carlos Izaguerre

07. Blackhand Side

08. Get Up feat. Byron Stingly (King Britt Old School Dub)

09. Peak Inside

10. Inner Self

11. The Intricate Beauty feat. Ryat


Popup detector