Juan Atkins - influentat de catre bunica lui

20 Octombrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Juan Atkins - influentat de catre bunica lui
TAGS:
juan atkins  interviu 

Juan Atkins, fondatorul proiectului Model 500, omul din spatele unor proiecte precum Channel One sau Cybotron, a acordat recent un interviu portalului Bleep43.com. Artistul american povesteste cum a fost copilaria lui, care au fost primele sale influente si cum a evoluat pustiul de atunci in "legenda" ulterioara.


"Pentru ca tata a stat in inchisoare, cand eram mic locuiam cu bunica. Ea avea un Hammond B3, si cand am auzit-o cantand prima oara la acest instrument, am ramas inmarmurit. Intr-o zi mi-a aratat cum se canta la asa ceva, si nu-mi venea sa cred. Asta a avut o influenta majora asupra mea, pentru ca de fiecare data cand eram plictisit, ma asezam la acea orga si cantam. Tata canta la saxofon, insa nu l-am putut asculta decat dupa ce a iesit din inchisoare", povesteste Juan Atkins.


Juan povesteste si despre cateva dintre piesele mai vechi, care l-au facut celebru. Un lucru intrigant il reprezinta insa si comentariile postate la acest interviu, care contrazic intr-o oarecare masura spusele lui Juan Atkins.


Interviul il puteti citi integral pe Bleep43.com, impartit in doua parti.



Popup detector