John Heckle in premiera in Romania

15 Octombrie 2012 Beat Factor BeatFactor

Britanicul John Heckle va fi prezent in Romania la finalul lunii octombrie 2012, in cadrul a doua petreceri, una in Bucuresti si una in Sibiu.


John Heckle mixeaza la Mansarda din Bucuresti pe 26 octombrie 2012, in cadrul unui party Chameleon. Line up-ul este completat de catre Alex Jijian, Luger si Profet. A doua seara, 27 octombrie, Heckle va fi prezent in Hipodrome / Sibiu.


Cu un album si cateva EP-uri in maneca, John Heckle este unul din cei mai originali artisti ai noului val de Chicago house. Aflata undeva la granita dintre sound-ul obscur, brut si fara compromis de la Mathematics (casa de discuri a lui Jamal Moss aka Hieroglyphic Being) si liniile melodice calde ale predecesorilor sai (transformati fara voia lor in veterani astazi), muzica lui John Heckle iese din tiparul 4/4 din start; e suficient sa dai play catorva piese ca sa-ti dai seama ca ai de-a face cu ceva diferit.


Uneori agresiv, alteori melancolic, abstract, pe alocuri distorsionat si puternic, spart si dur, neslefuit si visceral, sound-ul lui Heckle se remarca printr-o nota personala pe care artistul a pus-o, poate fara sa-si dea seama, chiar pe primele piese, desi poti numara pe degetele de la o mana EP-urile lansate (sporadic) la Mathematics, Tabernacle si Signals.


Heckle a lansat in 2011 la Mathematics albumul de debut, The Second Son, pentru care a primit un feedback pozitiv de la multe publicatii de profil. Un preview audio este disponibil aici.


Si pentru ca vorba lunga e saracia omului, va puteti convinge singuri cam cum sta treaba din mixurile de mai jos. Unul, doua, trei sau chiar toate la pachet.







Popup detector