Jean Michel Jarre, la Polivalenta

10 Noiembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Luni seara, la Sala Polivalenta, Jean Michel Jarre va aduce o varianta 'de interior' a concertelor gigantice de altadata, o reinterpretare a celebrului album 'Oxygene'. Dupa Bucuresti, turneul va continua la Budapesta, Moscova si Sankt Petersburg.

"Am conceput o scenografie care sa se potriveasca muzicii, care nu se poate compara sub nicio forma cu concertele pe care le-am facut in exterior. Am lucrat aproape ca pentru o piesa de teatru si exista destul de multe surprize.

Este foarte important ca publicul sa stie ca acest concert este diferit fata de cele pe care le organizez in aer liber", a declarat artistul de 60 de ani, intrat in Cartea Recordurilor pentru cele mai mari concerte sustinute vreodata, dupa cum relateaza Evenimentul Zilei.

Acelasi spectacol, fara "artificiile" si jocurile de lasere obisnuite in concertele lui Jean Michel Jarre a fost sustinut la Royal Albert Hall din Londra, la Opera din Barcelona, la Berlin, Roma sau Milano.

Dupa saptamani de concerte, duminica a fost prima noapte in care Jean Michel Jarre si echipa sa, care au ajuns in Romania, au dormit in hotel, si nu in cele trei autocare dotate cu paturi si cabine de dus. Jarre a cerut mancare romaneasca si, duminica seara, a luat cina la restaurantul Rossetya, din centul Capitalei.

Nostalgic, muzicianul a marturisit ca de aceasta parte a Europei se leaga inceputurile carierei lui in muzica electronica. "Cand mi-am inceput cariera, primele scrisori, primele marturii pe care le-am avut au venit din Romania si din Polonia. Sunt cele doua tari care au reactionat cel mai rapid la muzica mea", a declarat artistul care, la 60 de ani, are propriul blog, planuieste inca un album si are in plan un concert cu Brian May, in 2009.

Ziare.com


Popup detector