Interviu cu KOTKI - 'bulgaroaicele cu vizualul'

17 Iunie 2010 Beat Factor BeatFactor

Interviu cu KOTKI - 'bulgaroaicele cu vizualul'
TAGS:
kotki  interviu  dilma  Mika  avmotional 

In avansul unui nou eveniment din seria AVion (ce va avea loc pe 17 si 18 iunie la Tago Mago in Bucuresti), Dilma si Mika, artistele din spatele proiectului KOTKI (bulgarescul pentru 'pisici'), vorbesc despre cum au ajuns in Romania, cum s-au apucat de visuals si ce presupune asta din perspectiva lor, cum a inceput AVmotional si multe altele.


"Am “aterizat” in Bucuresti in 1995, vremuri “dubioase”. Pe de o parte, se terminase definitiv o perioada din viata mea legata de Sofia. Pe de alta parte, Academia de Arta, acum Universitatea de Arta, din Bucuresti, unde am terminat Pictura, era o optiune interesanta. A fost o combinatie castigatoare intre Liceul de arta din Sofia si Academia de aici. Pe atunci eram foarte bagata in desen, pictura, fotografie si tot felul de experimente intre tehnici. Tot la Academie, am cunoscut-o pe Dilma. De atunci, am ramas cu “bulgaroaicele”, povesteste Mika in cadrul unui interviu pentru feeder.ro.


"Imaginea completeaza sunetul, uneori ii da o alta dimensiune, ii schimba intelesul sau ii accentueaza/ amplifica mesajul. Astfel, obtii o experienta si o traire completa. Nu fiecare muzica are nevoie de vizualizare si scopul nu este sa “explici” muzica prin imagini, ci s-o faci si mai bogata. Poti ‘citi’ sunetul in mai multe feluri si in asta consta provocarea si placerea cautarii si experimentului", spune Dilma.


Interviul integral cu KOTKI il puteti citi pe feeder experimentalist.


Popup detector