Interviu clasic cu Aphex Twin din 1993

22 Iunie 2010 Create It BeatFactor

The Quietus a publicat ieri, 21 iunie 2010, un interviu clasic cu Aphex Twin, realizat in 1993.

"Percussion music is revolution" - spunea John Cage in 1939. Compozitorul privea viitorul intr-un mod avant-gardist si credea in folosirea intrumentelor electrice care urmeaza sa fie inventate. Daca techno-ul raspunde viziunii lui Cage, atunci Aphex Twin este exact omul care inchide cercul si muzica de dans infloreste in compozitie electronica.

Despre Aphex Twin stim ca si-a inceput activitatea muzicala inca din frageda pruncie, experimentand cu un pian old-school.




In acest interviu, Richard D. James povesteste cum a luat contactul cu muzica si, spre deosebire de multi artisti care intai s-au ingropat in muzica si apoi au inceput sa o produca, acesta a avut procesul invers, pasionat de electronica si de contruirea de sintetizatoare si echipamente de generat muzica.

Interviul continua cu obsesia sa pentru somn, mai exact pentru ne-somn, si cum isi duce existenta ingropat in productia de muzica, reusind sa doarma cel mult o ora pe zi, poate nici macar atat.

Socul continua cu teoria lui despre schizofrenie, despre muzica trance si jungle si incheie apoteotic cu "I just don't give a shit", referindu-se la tot ce il in conjoara si nu are legatura cu muzica.

Un interviu epic pe care trebuie neaparat sa-l cititi. Acesta se gaseste pe The Quietus.


Popup detector