Incep inscrierile pentru Red Bull Music Academy 2012

02 Februarie 2012 Beat Factor BeatFactor

Dupa ce au traversat globul cu escale la Berlin, Toronto, Londra, Madrid, Melbouren si Cape Town, printre altele, Red Bull Music Academy are placerea sa se opreasca la New York pentru 2012.


Producatorii de muzica de toate genurile, metodologiile si nivelurile de experienta sunt invitati sa se inscrie, incepand de astazi, pana pe 2 aprilie 2012.


Pentru toate informatiile, intrebari frecvente si fisa de inscriere, acceseaza www.redbullmusicacademy.com Unul dintre cele mai mari orase din lume, New York, va ramane in panteonul muzicii-dezvoltand genuri ca hip-hop, disco, house, bop, no-wave si post-punk pe langa altele.


NYC este un centru inspirational: un loc unde oameni din toate tarile se intalnesc, aduc cu ei muzica, atitudinea si cultura. Muzica este pretutindeni, de la masinile care merg prin cartier cu mix-urile show-urilor hip-hop la maxim, la starurile indie rock de maine care bat tobele in spatiile de repetitie din East Village.


Casetofoanele la maxim cu soundtrack-urile lui Willie Colon, la jocurile de domino din aer liber si trubadurii hipsteri care canta la vioara in metrou, in timp ce copiii canta versurile ultimului single A$AP Rocky pe peron. Per total, nimic nu e echivalent cu starea de spirit de la New York. Red Bull Music Academy se bucura ca va face parte din acest caleidoscop sonic in aceasta toamna.


Din 30 septembrie pana pe 2 noiembrie 2012, fabrica si festivalul muzical plimbate in toata lumea se vor stabili pentru cinci saptamani pline de workshop-uri, concerte, nopti de club si extravagante muzicale deslantuite in tot orasul. Producatori, vocalisti, instrumentalisti si DJ-i din toate genurile care vor avea minim 21 de ani pe 30 septembrie sunt eligibili sa ia parte si pot completa un formular de inscriere de la www.redbullmusicacademy.com si sa il trimita cu o selectie de muzica creata de ei pana pe 2 aprilie 2012.


Pentru mai multe informatii, muzicienii pot participa la una dintre sesiunile de trei zile de “Bass Camp” ale Red Bull Music Academy din Moscova, Varsovia, Roma, Madrid, Beirut si Antwerp, printre altele. Participantii vor primi o experienta mini-Academy cu drepturi depline incluzand utilitatile unui studio de inregistrari pentru colaborari, lectori internationali creativi si o serie de seri de club. In plus, aplicantii interesati pot participa, de asemenea la una dintre sesiunile introductive de o zi care se tin pe toata durata lunilor februarie si martie in mai mult de 50 de tari din toata lumea.


In Romania, primele sesiuni informative vor avea loc pe 10 februarie la Cluj Napoca si pe 11 februarie la Bucuresti. Invitatul special care va va impartasi experienta Red Bull Music Academy este Onra. Mai multe informatii despre locatiile acestor evenimente pot fi gasite la www.redbullmusicacademy.com/events.


Compilatia anuala a Red Bull Music Academy denumita “Various Assets” urmeaza sa fie lansata la sfarsitul lunii februarie. Continand 35 de track-uri (toate inregistrate la Red Bull Music Academy in Madrid), acest album al anului e doar o mostra din momentele unice care au fost in incinta monumentala de la Matadero Madrid: de la acid arpegiat la exotica experimentala.


Compilatia va fi lansata si va fi distribuita la magazine de muzica, cluburi si institutii culturale din toata lumea. In plus, in fiecare zi va fi disponibil pentru download o piesa diferita la www.redbullmusicacademy.com/va, incepand cu 2 februarie. O serie de mixtape-uri si podcast-uri pe RBMA Radio, precum si canalul de Mixcloud al Academiei vor sublinia diversitatea producatorilor de muzica participanti la Red Bull Music Academy.


Red Bull Music Academy este un workshop international care a fost fondat in 1998 si aterizeaza in fiecare an intr-un oras diferit. In timpul fiecarei sesiuni, unii dintre cei mai furnizori de ritm si sunet din toata lumea se strang la Red Bull Music Academy. Doua grupuri de 30 de aplicanti acceptati, ei reprezentand o paleta diversa de stiluri si metodologii muzicale, participa la prelegerile pionierilor muzicali si lucreaza la propriile piese in studio-uri create special pentru asta. Noaptea, au sansa sa faca spectacol in cele mai cunoscute cluburi si sali de concerte din orasul gazda.


Popup detector