Iggy Pop concerteaza la Tuborg Green Fest Peninsula

24 Iulie 2011 Beat Factor BeatFactor

Una din cele mai mari legende ale muzicii rock vine alaturi de formatia sa, Iggy and the Stooges, infiintata in 1986, pentru prima oara in Romania, la Tuborg Green Fest Peninsula.


Considerat inaintasul stilului punk, Iggy va canta pe malul Muresului sambata, 27 august, pe Tuborg Main Stage, aducand piese de pe albumul de mare inspiratie din 1972 – Raw Power, precum si multe alte melodii care au influentat generatii intregi de artisti si au incantat milioane de fani.


Iggy Pop este cel mai energic solist al tuturor timpurilor, iar cariera sa a inceput in urma cu mai bine de 50 de ani, ca tobosar. Al treilea disc inregistrat alaturi de Stooges, avandu-l pe David Bowie ca producator – Raw Power – nu a adus succes imediat trupei, insa a devenit, pe parcursul anilor, unul din albumele determinante ale istoriei muzicii rock, iar multi atribuie nasterea stilului punk aparitiei acestui material discografic. In 2007, Stooges au fost rechemati la „datorie”, la initiativa lui Iggy Pop, insa elanul s-a oprit in 2009, odata cu moartea chitaristului Ron Asheton. Insa Iggy, tot in acel an, l-a cautat pe vicepresedintele Sony Electronics, chitaristul James Williamson, care a participat si el in mod activ la crearea albumului Raw Power, sa se alature trupei, reeditand discul. Iggy nu a influentat doar nasterea miscarii punk, ci si artistii genurilor garage, indie sau hard rock.


Titluri precum Lust for Life, Passenger, Real Wild Child, sau piesele China Girl si Tonight, scrise impreuna cu Bowie, sunt binecunoscute peste tot in lume.


Alti artisti care concerteaza la Tuborg Green Fest Peninsula


Trupa de punk Recycle Bin – care a compus muzica pentru reclama TV a Peninsula, din 2010 – va deschide editia din acest an a festivalului, pe scena mare, iar punk-ul maghiar va fi reprezentat si el, la Tuborg Green Fest Peninsula, de Alvin es a mokusok, care vor canta pe 27 august la Kiss Terrace.


Si Magashegyi Underground revine la cel mai mare festival din Romania, peninsularii avand ocazia sa se distreze pe 25 august, in fata Talent Stage-ului, pe ritmurile de alter-pop cantate de Bocskor Bíborka.


La sirul numelor internationale adaugam inca unul: vineri, 26 august, inaintea starului de renume mondial al genului trance, Markus Schulz, va mixa in Freedom Music Arena duo-ul olandez Sunnery James & Ryan Marciano.


Metalul ungar va fi si el bine reprezentat pe malul Muresului, deoarece pe 28 august, inainte de concertul suedezilor de la Hammerfall, pe scena mare vor urca cei de la Pokolgep.


Cea mai populara trupa ungara de rock, Tankcsapda, nu va lipsi de la Tuborg Green Fest Peninsula, recitalul baietilor – singurul din acest an din Ardeal – avand loc in prima zi a festivalului, pe 25 august, de la ora 21 pe scena mare


12 trupe intra in concurs pentru sansa de a canta la Sziget


Tuborg Green Fest Peninsula nu inseamna doar concerte ale unor staturi internationale, evenimentul acordand tot timpul importanta sustinerii talentelor locale. In acest sens, Peninsula si TuborgSound pornesc impreuna, pe 25 iulie, un concurs, care va selectiona 12 trupe – cu ajutorul publicului si a specialistilor de la festivalurile Sziget, Volt, Peninsula si de la Tuborg si Rock FM. Formatiile alese vor canta la Tuborg Green Fest Peninsula, la Talent Stage powered by TuborgSound, iar juriul va alege 3 trupe care vor participa anul viitor la festivalurile Sziget, Volt, sau Peninsula. Detalii pe www.peninsula.ro si www.tuborgsound.ro.


Tuborg Green Fest Peninsula are loc intre 25 si 28 august 2011 la Targu Mures, in vecinatatea Complexului de Agrement Weekend, pe malul Muresului. Biletele pentru Tuborg Green Fest Peninsula au fost puse in vanzare in reteaua Eventim si pe www.eventim.ro.


Popup detector