Gorillaz Soundsystem si Underworld in Romania

22 Septembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Trupa Gorillaz Soundsystem va concerta in Bucuresti pe data de 6 noiembrie, impreuna cu cei de la Underworld, anunta blogul chestionabil. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalenta.


Damon Albarn si Jamie Hewlett, initiatorii proiectului Gorillaz, vin in Romania pentru prima data, in vreme ce pionierii electro de la Underworld vor fi pentru a doua oara la noi, dupa concertul de anul trecut de pe data de 7 noiembrie de la Romaero Bucuresti.


Puteti urmari un interviu video pentru BeatFactor cu unul dintre membrii trupei Underworld AICI.


In cadrul aceluiasi eveniment va mixa si Dubfire, jumatatea proiectului muzical Deep Dish.


Pretul unui bilet este de 50 RON in avans pe bilete.ro si alte puncte de vanzare care vor fi anuntate in curand, si 75 RON la intrare.


Gorillaz este unul din cele mai inedite proiecte muzicale ale anilor 2000 si, in acelasi timp, unul dintre cele mai imaginative. Daca te uiti doar la clipurile lor animate, intelegi ca membrii trupei sunt 2-D, un vocal cu o freza simpatica, Murdoc, un basist obsedat de malefic, Russel, un tobar gigantic care ocazional devine dansator zombie si Noodle, o chitarista japoneza minora care stie si karate de exceptie in acelasi timp. Evident, vorbim aici de o trupa virtuala cu un succes imens creata parca anume pentru generatia MTV. Liderul proiectului este legenda brit-pop Damon Albarn care si-a propus sa faca si altceva decat Blur si astfel a ajuns la colaborarile intensive cu producatorul de hip-hop inovativ Dan "The Automator" Nakamura din care a rezultat primul album "Gorillaz" (2001) devenit best-seller si apoi cu producatorul underground Danger Mouse care a dus la "Demon Days", un alt album-hit, in 2005. Piesele de pe albumele trupei se duc intr-o varietate de directii: hip-hop, brit pop, dub, electronica, un mix care a atras aprecierea publicului larg dar si a criticilor pretentiosi de muzica.


Underworld, adica Karl Hyde si Rick Smith au inceput colaborarea cu Kraftwerk in timp ce studiau impreuna la Colegiul de Arta Cardiff. In 1983 au inregistrat doua albume pentru CBS Records cu o formatie cu sound protoelectroclash si new romantic a carei nume era de fapt un simbol grafic, mai tarziu fiind pronuntat ca Freur. Freur si s-a destramat in 1986. In 1987 membrii Freur au creat Underworld si au incercat un stil orientat mai mult spre chitara acustica, spre funky electropop. Au lansat trei albume pana sa se desparta in 1990 (in aceasta perioada fiind cunoscuti ca Underworld MK1). S-au reunit din nou sub numele de Underworld in 1991, dupa recrutarea DJului Darren Emerson. Contributia sa a definitivat fuziunea dintre stilul techno si cel rock al trupei si a dus la lansarea unui material mai accesibil publicului, Dubnobasswithmyheadman. Versurile lui Hyde, poetice, hipnotice si soptite, un mix intre versuri conventionale cu material de inspiratie cotidiana, cum ar fi franturi de conversatii sau mesaje de intimpinare ale robotului telefonic au prins la public. La ora actuala trupa Underworld este din nou formata din Karl si Rick. (Words by Pro FM Dance)


Popup detector