Gorillaz Sound System la Peninsula 2010

24 Iunie 2010 Beat Factor BeatFactor

Dupa ce au concertat in premiera in 2009 la Bucuresti, Gorillaz Sound System revin in Romania, in cadrul festivalului Peninsula 2010, care va avea loc la Targu Mures, in perioada 26-29 august 2010.


Liderul cunoscutei trupe britanice Blur, Damon Albarn, si graficianul Jamie Hewlett au dat nastere in 1998 unei trupe virtuale care a dobandit in scurt timp faima la nivel mondial.


Ei sunt cei care au scos in ultimii zece ani megahituri care au doua ingrediente: muzica inteligenta si texte nebune. Gorillaz Sound System a luat fiinta in 2008 si este continuare acestui proiect al lui Damon Albarn, iar scopul G.S.S. este sa raspandeasca in lume, prin intermediul unor productii animate, de o inalta calitate vizuala, mesajul lui 2D, Murdoc Niccals, Noodle si Russell. Productia britanica a DJ-ilor, percutionistilor, a celor doi MC si VJ are drept punct central muzica celor de la Gorillaz, dar nu este exclus sa apara in mix si refrenuri Led Zeppelin sau riff-uri AC/DC.


Vezi poze de la concertul Gorillaz Sound System @ Sala Polivalenta (The Mission) - Bucuresti, Noiembrie 2009


„G.S.S. este singura formula in care pot avea incredre, inafara de mine, atunci cand vine vorba de distractia publicului. Asa cum vad eu lucrurile, asta e ca si cum Papa si-ar da binecuvantarea unei eparhii. Oricum, unghiile mele sunt prea lungi pentru a scoate vinilurile din geanta cu discuri” – spune Murdoc Niccals, basistul Gorillaz.


Gorillaz Sound System vor concerta la Peninsula in a doua seara a festivalului, pe 27 august, cand figurinele animate isi prezinta pe scena show-ul vizual unic. Timp de o ora jumate dj-show-ul construit in primul rand pe repertoriul celor de la Gorillaz va prinde viata si datorita elementelor grafice foarte „pop”, sub indrumarea VJ-ilor G.S.S.


Festivalul Peninsula are loc la Targu Mures intre 26 si 29 august, programul actualizat al evenimentului fiind accesibil pe www.peninsula.ro . Abonametele valabile pe toata perioada festivalului pot fi achizitionate in reteaua www.eventim.ro la pretul de 199 de lei, iar un bilet valabil o singura zi costa 80 de lei.


Vezi poze de la concertul Gorillaz Sound System @ Sala Polivalenta (The Mission) - Bucuresti, Noiembrie 2009


Popup detector