Gold Panda si Ambassadeurs in Bucuresti pe 13 mai

05 Mai 2011 Beat Factor BeatFactor

Faptul ca Gold Panda vine in Romania e o surpriza de care se stia de ceva vreme, din newsletterele artistului, dar Circus a mai produs o supriza pentru a crea un line-up special, in probabil cel mai asteptat gig al lunii mai: alaturi de Gold Panda, Circus ii are ca invitati pe Ambassadeurs (UK), Aeromaschine (RO) si Cos Mir (RO).


Derwin Panda aka Gold Panda este artistul englez al carui debut din 2010 - Lucky Shinner - l-a facut unul din cele mai discutate subiecte ale anului trecut.


Muzica lui Gold Panda se bazeaza pe conexiunile emotionale cu prietenii si cu familia pentru a creea un set de portrete texturate si vibrante construite din sample esantionate in bucati foarte mici. Aceasta calatorie emotionanta printr-o serie de portrete muzicale a facut ca Lucky Shinner sa ajunga de doua ori #1 pe Hype Machine, sa fie nominalizat la BBC Sound of 2010, sa numere 100k streamuri de album la lansare, si sa primeasca in 2011 premiul Guardian First Album.


Aceasta pentru ca albumul de debut lansat in octombrie 2010 la vizionarea casa de discuri Ghostly International reprezinta o culme a anilor de munca investiti in cautarea unui sound special care ii este propriu si pentru care Gold Panda a primit o larga recunoastere din partea criticii muzicale.


Faptul ca e un artist care traverseaza cu usurinta granitele dintre stiluri in cautarea unor noi frontiere sonice - fie mixand beaturi de hip-hop disecate cu precizie, fie livrand structuri de minimal techno care pulseaza ritmic - il plaseaza pe Gold Panda in avangarda noului val de artisti care nu se tem sa provoace preconceptiile pe care publicul le are fata de muzica electronica.


Mark Dobson aka Ambassadeurs este creatorul unui stil eclectic, imprevizibil si plin de sensibilitate care isi trage sevele din EDM, Hip-Hop, Dub, Field Recording si multe alte stiluri pentru a crea un sound original aflat undeva intre electronic, skweee, glitch-hop si wonky.


Alin Crihan aka Aeromaschine a inceput sa faca muzica din 2007, producand o serie de releasuri la case de discuri digitale. In 2009 si-a luat numele actual, pentru ca in 2011 sa cante in deschiderea liveului lui Nicolas Jaar la Chestionabil Joint 10 si sa debuteze cu un magic EP la Baalsal Recordings (Hamburg).


Party-ul de dupa live va fi asigurat de Cos Mir, un DJ care nu mai are nevoie de prezentare. Pe langa prezenta ubicuua la toate party/urile serioase din Bucuresti, Cos Mir este unul dintre promotorii si fondatorii celui mai important festival de muzica electronica din Romania: Rokolectiv.


Popup detector