General Midi revine in Romania

26 Mai 2009 Saint BeatFactor

General Midi revine in Romania pe data de 3 iunie, intr-un eveniment ce face parte din turneul mondial al artistului, in clubul Expirat din Bucuresti, in cadrul party-ului Selectro, cu ocazia lansarii noului album 'Operation Overdrive'.

Pe langa artistul britanic, vor mai fi la pupitru D-Laid si Marika. In The Other Side mixeaza Vika Jigulina si Greeg.

'Operation Overdrive' este un album construit pe un template breakbeat care zboara in diferite directii: electro, punk, hip-hop, fidget house.

'Operation Overdrive' ar putea fi cel mai bun album pe care AC/DC nu l-a scos.”, glumeste Paul, “chiar scoate in evidenta perferintele mele pentru ‘metal’”. Noul album este intr-adevar bun – crearea lui a durat 4 ani in care General Midi au colaborat cu muzicieni renumiti cum ar fi vocalul de la Orifice Vulgatron, Foreign Beggars, breakbeat punk Odissi, MC Whiskey Pete, chitaristul ex-Prodigy Jim Davis, compozitorul / singer new-yorkez Von Doom, electro shock-rocker Leigh De Vries sau Dominique Woolf.

Dupa lansarea oficiala a 'Operaton Overdrive', Paul va pleca intrun turneu mondial pentru tot restul anului, iar Eelz va ramane sa lucreze in cotinuare in studio. Paul C.: “Zilele in care scoteam 3 singleuri, un album, dupa care giguri constant s-au cam terminat. Incepand de anul acesta vom scoate material nou cat de des .Cel putin 5 din cele 13 track-uri de pe album au potential de single si deja avem idei tari de videoclipuri.”

General Midi a fost intotdeauna un proiect in doi, dar s-au hotarat ca Paul sa fie cel care preia rolul de DJ tot sub numele de General Midi, iar Eelz sa ramana undeva in umbra pentru ca este in primul rand un om de studio.

Dupa o succesiune de single-uri foarte reusite si giguri tot mai bune si mai mari, numele General Midi a crescut tot mai mult pe scena breakbeat si astfel, la momentul lansarii albumului lor de debut “Mid Style” din 2005, sub labelul Distinctive Records, erau deja catapultati in prima liga a genului. Mixul “Y4K” a fost de asemenea foarte apreciat, la fel si remixuri la piese apartinand lui Moby sau Timo Maas. Prin urmare, prezenta lor la Breakspoll awards incepand cu 2005 n-a mai fost o surpriza, General Midi fiind nominalizati la diferite categorii, luand numeroase premii si avand reprezentatii live la eveniment.




Popup detector