Gatecrasher ofera taxiuri gratis pentru femei, in speranta prevenirii abuzurilor sexuale

25 August 2008 Beat Factor BeatFactor

Brand-ul Gatecrasher ofera taxiuri gratuite pentru doamne si domnisoare, din clubul Gatecrasher Birmingham, care urmeaza sa fie lansat in curand. Colaborarea dintre patroni si politie este stransa, deoarece foarte multe taxiuri sunt pe strazi fara licenta si inseala tinerii care ies din baruri vineri si sambata noaptea.

Initiativa probabil ca nu-i va speria prea rau pe soferii de taxiuri nelicentiate si acestia vor ramane un factor de risc destul de ridicat in Marea Britanie. Intr-un raport al politiei se raporteaza ca anul trecut, 140 de oameni au fost abuzati sexual in taxiurile ilegale.

Sunt 451 de cluburi in oras si circa 120,000 de oameni care asteapta sa plece spre casa in acelasi timp, vinerea si sambata noaptea. Daca cineva vrea sa se urce intr-un taxi si sa comita un viol, timpul si resursele necesare pentru prevenire ar fi imposibil de obtinut. Este de datoria pasagerilor sa se asigure ca taxiul este licentiat. declara Bryan Roland.

Seful politiei din Manchester, Garry Shewan spunea ceva asemanator dupa doi ani de zile si avertiza clubberii sa fie siguri in ce taxiuri se urca. Soferii ilegali vor cateodata sa faca niste bani si plimba clientii fara nici un fel de licenta sau aparatura speciala. Dar exista si un numar de cazuri in care se inregistreaza violuri sau atacuri asupra pasagerilor care calatoresc singuri, in special asupra femeilor. declara Shewan pentru BBC.

Clubul Gatecrasher Birmingham se deschide pe data de 8 septembrie si promite o atmosfera glam deja arhi-cunoscuta a acestui proiect. Muzica va oscila intre house, rock, hip-hop, trance, drum and bass, indie si pop.


Popup detector