Funzion: 'Coltul asta de lume nu stie prea multe despre scena romaneasca'

16 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Funzion, pe numele sau adevarat Alejandro Mosso, va mixa in clubul Citrus din Bucuresti, pe data de 26 septembrie, in cadrul unei petreceri din seria Beat Factor Sessions. Despre renasterea curentului house, background-ul sau muzical si eventualele similitudini dintre scena de club argentineana si cea romaneasca, in cele ce urmeaza.

Funzion aka Alejandro Mosso a inceput cu muzica rock, iar mai tarziu, prin post-rock si post-punk a ajuns la muzica electronica, si nu oriunde. "Prima mea dragoste, si de fapt motivul pentru care am fost interesat de muzica electronica au fost cei de la Autechre si sunetul emblema al labelului Warp. Pe atunci am ramas placut impresionat de faptul ca muzica electronica era foarte diferita fata de muzica de rahat pe care o auzeam in cluburile din acea vreme. Acela a fost punctul din care am inceput sa cred ca este posibil sa fac muzica interesanta si sa o pun in cluburi."

Una din cele mai recente realizari profesionale ale lui Funzion este aparitia pe compilatia Circoloco 10 Years Aniversary si EP-ul CPH/BCN ce va fi lansat in curand la label-ul Lomidhigh Organic. Din ce recomanda artisti precum Loco Dice, Mathias Kaden, Martinez, Jay Haze, Seuil, Ernesto Ferreyra, Lauhaus, Ryan Crosson si altii, EP-ul merita toata atentia.

Legat de muzica ce se gaseste astazi, Alejandro are o pozitie destul de vehementa. "Sunt multi artisti buni, dar exista si producatori si labeluri ce lanseaza muzica de cacat. Sa nu ma intelegi gresit, personal chiar imi place si sustin amprenta house asupra pieselor de astazi; de fapt aproape ca incepusem sa ma rog de ceva timp pentru aceasta schimbarea la o muzica mai soulful, dar asta nu inseamna ca agreez toate noile lansari de EP-uri de azi. Sincer sa fiu, multe dintre ele sunt de o calitate josnica si nu arata nimic interesant.". Daca ar fi sa enumere cativa artisti a caror muzica o asculta cu placere, acestia ar fi: Guillaume and the Coutu Dumonts, Luciano, Ricardo, Kreon, Lemos, Petre Inspirescu, Markus Fix, Martin Buttrich, Digitaline, Johnny D, Thomas Melchior, Audio Werner, Bruno Pronsato, Miss Fitz si gasca din Argentina.

Nu v-a convins? Incercati un mix disponibil AICI. Un motiv in plus sa semnati prezent la Beat Factor Sessions pe 26 septembrie in clubul Citrus.


Popup detector