Francezi nebuni si noi trupe din Romania si Ungaria la Peninsula 2012

24 Mai 2012 Beat Factor BeatFactor

Stilurile cele mai variate sunt din nou bine reprezentate la cel mai mare festival din Romania – Peninsula – care va primi in august vizita unor francezi nebuni de drum and bass, precum si a unor formatii consacrate si asteptate de fani.


Francezii Dirtyphonics, adica Charly, Thomas, Pho si Pitchin s-au adunat in 2006 sa pompeze sange proaspat in drum and bass si rezultatul a fost ca au reusit sa ravaseasca acest stil cu seturile lor live de neintrecut, cu muzica lor care nesocoteste total granitele. Petrecerile lor sunt un aliaj de muzica electronica antrenanta si atmosfera concertelor rock, iar ca producatori sunt adevarate talente: cei mai proeminenti DJ de dnd si dubstep folosesc melodiile lor la platane, iar staruri precum Skrillex, Crystal Method sau Nero colaboreaza cu ei la remixuri.


Fanii baietilor din Paris nu vor primii anul acesta doar primul album Dirtyphonics ci asteapta cu nerabdare si petrecerea de la Penisnula: ei vor inchide editia cu numarul zece al celui mai mare festival din Romania, la Terasa. Vita de Vie implineste 15 ani, prilej cu care trupa a declarat 2012 ca fiind anul lor festiv. Prin urmare, fiecare concert va insemna o sarbatoare a muzicii stranse in decursul celor 15 ani si un semn de multumire celor care au fost alaturi de ei in tot acest timp, fanilor Vita de Vie. Si pentru ca peninsularii sunt fani declarati Vita de Vie, vom sarbartori pe 24 august alaturi de Adi Despot si trupa, zece ani de Peninsula.


Inceput ca un demers menit sa demonstreze ca muzica si geografia sunt chestiuni distincte si incompatibile, Electric Fence este o poveste care inca se scrie, iar muzica lor este o calatorie multidimensionala in jurul pamantului, in 90 de minute care merita ascultata, simtita, vazuta.


Trupele din Ungaria prezente la Peninsula 2012 sunt legendarii Republic – care vor concerta pe scena mare in prima zi de festival – inconfundabilii Kistehén – programati pe 24 august – si cea mai cunoscuta trupa de reggae din Ungaria, LB 27, care va canta tot pe 24 august.


Biletele pentru Peninsula 2012 au fost puse in vanzare in reteaua de magazine Eventim si pe www.eventim.ro. Pana pe 1 august costul unui abonament este de 100 de lei si a unui bilet de o zi 40 de lei, iar dupa aceasta data, respectiv in timpul desfasurarii evenimentului, tichetul valabil 4 zile va costa 150 de lei, iar cel de o zi – 60 de lei. Festivalul Peninsula 2012 va avea loc intre 23 si 26 august pe malul Muresului, in vecinatatea Complexului de Agrement Weekend din Targu Mures.


Popup detector