Fondatorii Skype au dat in judecata eBay

18 Septembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Fondatorii Skype au dat in judecata eBay
TAGS:
skype  ebay 

Fondatorii Skype, Niklas Zennstrom si Janus Friis, care au devenit miliardari dupa ce si-au vandut celor de la eBay in 2005, i-au dat in judecata pe propietarul Skype, dar si pe un grup de investitori.

Zennstrom si Friis acuza cele doua parti de incalcarea drepturilor de autor, ceea ce ar putea pune in pericol vanzarea a 65% din companie catre un consortiu de investitori, informeaza The New York Times.

Cei doi fondatori ai Skype, care detin acum firma suedeza Joltid Ltd., au trimis in instanta actuala conducere a Skype, pe care o acuza ca foloseste tehnologia lor fara autorizatie.

Potrivit lui Niklas Zennstrom si lui Janus Friis, daunele provocate se ridica la 75 milioane de dolari pe zi.

Procesul este intentat la doua saptamani de cand eBay a anuntat ca a incheiat un acord pentru vanzarea a 65% din actiunile Skype pentru 1,9 miliarde de dolari.

Daca vanzarea va avea loc, noul proprietar al Skype va fi un consortiu de investitori din care fac parte fondul Andreessen Horowitz, controlat de fondatorul Netscape, Marc Andreessen, fondul de capital de risc Index Ventures, fondul de capital privat Silver Lake si Canada Pension Plan Investment Board.


via ziare.com


Popup detector