Festival medieval, in acest weekend la Drobeta Turnu Severin

21 August 2009 Beat Factor BeatFactor

Festival medieval, in acest weekend la Drobeta Turnu Severin
TAGS:
festival  altceva 

Primaria municipiului Drobeta Turnu Severin organizeaza, vineri si sambata, primul festival medieval.

Timp de doua zile, trupe si ansambluri de exceptie, spectacole unul dupa altul, parade si dansuri medievale, dueluri si intreceri cavaleresti vor reda gloria de altadata Cetatii Medievale a Severinului.

Shadows, Cimpoierii din Transilvania, Huniadi Cantores, Teatrul Strada, Scoala de dans medieval Piruet, Teatru medieval, Anonimii, Corvinii sunt trupele care si-au confirmat prezenta la festivalul medieval severinean.

Severinenii vor avea ocazia sa participe la recitaluri de poezie, concerte, dar si conferinte in care li se dezvaluie tainele Cetatii Severinului si la spectacole de animatie stradala.

Amploarea evenimentului si calitatea spectacolelor le da sperante organizatorilor sa atraga la Severin un numar mare de turisti din tara si din strainatate, iubitori de arta medievala.

Evenimentul se desfasoara in cadrul unui proiect mai amplu in parteneriat cu Primaria Negotin - Serbia intitulat "Severinul medieval si modern", in valoare de 117.500 de euro, contributia Uniunii Europene fiind de 99.492,5 de euro.

Vineri, in prima zi a festivalului, evenimentele debuteaza la Palatul Cultural Teodor Costescu, cu vernisajul expozitiei de arta plastica Severinul medieval, dupa care va avea loc conferinta cu tema Medievalitate si modernitate.

Manifestarile vor continua cu animatie pe catalige oferita de trupa Shadows din Timisoara. Nu vor lipsi lectiile de dans medieval, prezentarile de arme si demonstratiile de vitejie ale cavalerilor.

Totodata, participantii vor putea afla amanunte interesante despre istoria Cetatii Medievale. Seara se va incheia cu un spectacol sustinut de formatia de muzica medievala si renascentista "Nomen Est Omen".

Sambata, cei care vor sa admire o parada medievala sunt asteptati incepand cu ora 18.00. Parada va fi, de altfel, si momentul de debut al unei seri care se doreste a fi inedita prin atmosfera, locatie si program.

Apoi, la Cetatea Medievala vor avea loc mai multe spectacole sustinute de trupele Nomen Est Omen, Shadows, Huniadi Cantores, Cimpoierii din Transilvania, Corvinia (rock medieval).

Evenimentul se desfasoara in cadrul unui proiect mai amplu in parteneriat cu Primaria Negotin din Serbia.


via ziare.com


Popup detector