Factory Floor concerteaza in premiera in Romania

05 Februarie 2012 Beat Factor BeatFactor

One Day si clubul Control prezinta un concert inedit al trupei britanice de post punk/electronica/psychedelic rock/krautrock/new wave, Factory Floor.


Concertul va avea loc joi, 23 februarie 2012, in clubul Control din Bucuresti. Mai multe detalii despre pretul biletelor si ce trupa va completa line up-ul, in curand.


Factory Floor inseamna Dominic Butler, Gabriel Gurnsey si Nikki Colk, trei britanici care au debutat in aceasta formula in 2008, cu EP-ul "Bipolar". Au la activ trei minialbume si cateva EP-uri, lansate in format vinil si CD, au participat la cateva festivaluri de specialitate si vin cu un sound fresh, o mixtura ciudata intre muzica electronica si rock psychedelic, krautrock inspirat din sound-ul Joy Division, Can, Beak, Amon Dull si alti titani ai genului.


Inca de la infiintare, in 2008, trupa a fost comparata cu pionierii industrial-ului, Throbbing Gristle si cu Joy Division, fiind totusi clar inca de primul single, Bipolar, ca stilul lor abraziv, hipnotic si totusi dansabil este cu totul altceva fata de multitudinea de grupuri noi inspirate de era post-punk. Factory Floor au deschis in 2009 concertele din turneul britanic al celor de la The Horrors, precum si show-urile celor de la Psychic TV, trupa unui alt component de marca al Throbbing Gristle, Genesis P'Orridge.

Consacrarea deplina a venit odata cu mini-albumul neintitulat din 2010, care a obtinut un rar 9/10 de la NME si titlul de "albumul lunii" de la Artrocker. O serie de nume mari ale muzicii independente precum Stephen Morris (Joy Division/New Order), Chris Carter (Throbbing Gristle) si Gavin Russom (DFA Records) au lansat remixuri ale pieselor Factory Floor.

Live, Factory Floor au devenit deja legendari, prin show-urile lor complexe, viscerale, intense si hipnotice, folosind echipamente electronice vintage, chitara si tobe live, cei de la Drowning In Sound sau de la The Quietus considerandu-i una dintre cele mai bune trupe live din lume. Au performat la festivalurile Offset si Supersonic, la Iceland Airwaves sau Amsterdam London Calling si au fost invitati sa cante cu trupe precum Liars, Wire sau Liquid Liquid. Deasemenea sunt invitati aproape permanenti la celebra serie All Tommorrow's Parties.

Finalul anului trecut a insemnat inceputul unei noi etape pentru Factory Floor prin asocierea cu influenta casa de discuri DFA Records unde au scos single-ul "Two Different Ways" o combinatie post-industrial-dance care se presupune ca ar putea da tonul unei noi directii in muzica actuala de club. Single-ul a starnit cronici entuziaste in toate revistele si site-urile de specialitate, fiind considerat drept "best new track" de catre Pitchfork.

Recent, Factoy Floor au participat la albumul de remixuri Grinderman, scos de Mute Records, cu un remix minimalist si hipnotic al piesei Evil si au participat cu un mix la un program special dedicat de catre BBC celor de la Kraftwerk.








Popup detector