Eveniment AVmotional: Fabrica lui Antonio, 16 iunie, la Street Delivery

12 Iunie 2012 Beat Factor BeatFactor

Eveniment AVmotional: Fabrica lui Antonio, 16 iunie, la Street Delivery
TAGS:
avmotional 

Pe 16 iunie, in cadrul Street Delivery, la intrarea in parcul Gradina Icoanei, parintii si copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani sunt asteptati la un workshop de reciclare, re-confectionare, re-asamblare si transformare de jucarii.


Acesta va fi sustinut de Antonio Tiller, in varsta de 12 ani, impreuna cu parintii sai. Familia Tiller este formata din trei membri artiti i va veni special din Berlin pentru a sustine acest workshop. Workshopul va avea loc intre orele 12 i 17, la intrarea in parcul Gradina Icoanei.


Parintii si copiii care doresc sa participe vor lucra pe propriile jucarii, pe care le vor transforma in altele noi. Orice jucarie este binevenita, fie ca este veche, stricata sau are nevoie de o noua fata. Pentru creatorii lui, acest workshop are atat un scop "verde", de reciclare si promovare a unui consum responsabil, cat si unul educational.


"Copii au in general jucarii cumparate din magazine, realizate pe banda rulanta care sunt animate doar de materialele de vanzari. Nu exista o identificare a copilului cu jucaria pentru ca aceasta este perfecta i anonima. Deconstruirea acestei perfectiuni si realizarea a ceva nou, imperfect dar frumos pentru creatorul sau, este ceea ce vrem sa construim", spune Alexander Tiller.


Proiectul este destinat atat copiilor cat si parintilor, care vor putea invata alaturi de copii cum sa construiasca lucruri noi si sa faca echipa cu cei mici. Workshopul "Fabrica lui Antonio" este parte din proiectul "On the move -­ Crossing Under the Border" si finantat de Comisia Europeana, prin Programul de Invatare pe tot parcursul vietii – Programul Sectorial Grundtvig, Actiunea Vizite si Schimburi.


Programul isi propune sa ofere alternative educationale i sa imbunatateasca accesul celor care, indiferent de varsta, doresc sa dobandeasca noi competente prin forme de educatie a adultilor.


GRUNDTVIG vine in intampinarea nevoilor de predare/invatare ale adultilor si se adreseaza institutiilor sau organizatiilor care asigura sau faciliteaza educatia acestora.


Popup detector