Eroii Strazii au fost pusi cu botul pe labe de "Cerberii" lui Oprescu

13 August 2010 Beat Factor BeatFactor

Eroii Strazii au fost pusi cu botul pe labe de
TAGS:
dnb  bmx  street  urban  politie  street heroes 

Ieri am avut parte de prima zi de Street Heroes, festivalul ce ne aduce in acelasi loc intreceri de Skate, BMX, Streetdance, Grafitti, dar si concerte ale unor nume mari ale scenei DNB-Dubstep cum ar fi DJ Food, Dub FX, Borgore sau Chase and Status. Si cum nu exista eveniment de natura urbana fara hip-hop in cadrul acestui festival ne-am bucurat din belsug si de prezenta unei liste impresionante de voci ale peisajului hip-hop autohton, dupa cum urmeaza: ctc (doc, deliric1, vd), cedry2k, carbon, aforic, nwanda.


Ieri am avut parte de o zi insorita, caniculara chiar, dar asta nu i-a impiedicat pe concurenti sa dea ce era mai bun in ei, in cadrul primei zile de calificari in cadrul competiei de skate si de bmx. Am putut vedea echipe din toata tara care ne-au oferit adevarate demonstratii de maiestrie, atat pe doua cat si pe patru roti. Ar trebui sa mentionez aici ca toti cei care au concurat au fost foarte mult avantajati si de proaspatul parc de skate din parcul Tineretului, un loc extrem de bine amenajat cu trasee atat pentru skateri cat si BMX.


In paralel cu sus amintita competitie cei ce isi doreau altceva puteau adrmira fotografiile expuse de cei doi fotografi oficiali ai festivalului, puteau sa isi faca cate un imprimeu handmade pe un tricou ales de ei, puteau sa faca echilibristica pe o coarda sau pur si simplu sa stea intinsi la soare pe gazonul proaspat tuns.


Seara a venit cu o explozie de ritmuri urbane, brigada Facem Records acaparand in totalitate si fara drept de apel scena si atentia publicului. Ritmul hipnotizant si bine asezat al hip-hop-ului i-a ridicat in picioare pana si pe cei mai lenesi dintre spectatori care i-au ovationat pe ctc, cedry2k, carbon si pe ceilalti pana tarziu in noapte. Poate pana mult prea tarziu, fapt care a decalat extrem de mult recitalul lui DJ Food.


Au fost tot felul de glumite in timpul recitalului celor de la Facem Records, cum ca a venit Oprescu sa ne opreasca. Dar asta nu a fost rasul lor si iata ca pe la ora 23.20, in timp ce DJ Food abia ajunsese sa cante a treia piesa, un reprezentant de la Primarie a urcat pe scena si l-a poftit sa o paraseasca. In consecinta seara s-a terminat aici.


Aici nu stiu ce sa mai zic, a fost scaparea organizatorilor, nu or fi fost anuntati ca este vreo ora limita orara pana cand festivalul putea sa functioneze, s-or fi ambitionat cei de la Facem Records sa isi cante toate cantecele din repertoriu de parca nu mai aveau alta sansa de a se etala in fata publicului bucurestean, nu stiu. Tot ce pot sa spun este ca o astfel de intamplare putea fi evitata cu succes.


In seara asta avem parte de dub fx live, dj hype & mc daddy earl si de borgore ca line-up. In plus avem parte de a doua runda de calificari pentru finala la skate si BMX, dar si de a doua runda de calificari pentru concursul de StreetDance. Sa nu ii uitam nici pe grafferi care azi se vor stradui sa ne ia ochii cu compozitiile lor excentrice si viu colorate.


Poze de la Street Heroes ziua 1 AICI


Vlad Piriu pentru Beatfactor.


Popup detector