Electro-swing cu DJ Kormac in seria Gaia Alterego

25 Martie 2010 Beat Factor BeatFactor

DJ Kormac mixeaza vineri 9 aprilie la Bucuresti in Club Gaia, continuand astfel seria de evenimente Gaia Alterego. Line-up-ul petrecerii este completat de Bully, unul dintre cei mai apreciati DJ-i romani, iar intrarea este libera.


Consacrat pe scena internationala de maniera creativa in care a integrat turntablism-ul si ritmurile electro-swing, Kormac si-a inceput timpuriu cariera de DJ, pe cand avea 17 ani si se ocupa de propria emisiune de hip-hop si drum & bass la Radio Caroline.


Primul sau material discografic, „The Scratch Marchin’ ” a fost lansat in 2007, fiind intampinat cu recenzii pozitive si suport din partea a numerosi DJ consacrati, precum Bonobo, DJ Craze, DJ Food si DJ Yoda. Ultimul dintre acestia acorda o atentie deosebita pieselor produse de Kormac, incluzandu-le constant in seturile sale si in al sau BBC Radio 1 Essential Mix.


Pe „Good Lord”, cel de-al doilea EP lansat in luna martie 2008, DJ Kormac a folosit numeroase sample-uri din muzica gospel a anilor ’20-’40 asamblandu-le in aceeasi maniera cut’n paste alaturi de trompeta live, scratch-uri, banjo si acapella. Ca producator si DJ, dar si ca lider al unui big band de 11 persoane, Kormac a sustinut reprezentatii in cele mai importante locuri din Marea Britanie alaturi de nume precum The Herbaliser, DJ Yoda, Grandmaster Flash, Goldie, Jurassic 5, Asian Dub Foundation si multi altii.


Statii de radio importante din Marea Britanie si internationale, dar si numeroase cluburi acorda spatii generoase compozitiilor acestuia. In prezent Kormac pregateste lansarea albumului de debut, in paralel semnand soundtrack-urile a doua filme de lung metraj difuzate recent de televiziunile din Irlanda si regatul Marii Britanii.


Evenimentul de pe 9 aprilie din Club Gaia este primul din Romania al DJ-ului de origine irlandeza si face parte din seria Gaia Alterego care a reunit in ultimii doi ani nume precum DJ Krush, Kid Koala, The Glitch Mob, DJ Vadim, Sensor & Pisica Patrata.


Mai jos puteti vedea cam cum a fost la Kid Koala:





Popup detector