Dorian Ciubuc lamureste lucrurile despre Zone Arena (comunicat oficial)

03 August 2010 Beat Factor BeatFactor

Dorian Ciubuc lamureste lucrurile despre Zone Arena (comunicat oficial)
TAGS:
zone arena 

Dupa deschiderea Zone Arena din aceasta primavara si o serie de concerte, pe 21 iulie se anunta ca primarul sectorului II a cerut desfiintarea tuturor constructiilor din Zone Arena, pe motiv ca nu are autorizatia de constructie si alte avize necesare.


Apoi a venit confirmarea concertului Ozzy Osbourne la Zone Arena si ieri, cateva lamuriri suplimentare de la actionarul Zone Invest – Dorian Ciubuc.


"Zone Arena reprezinta o investitie a SC Arena Invest SRL care este destinata, prin raportare la activitatea desfasurata de societatea noastra, exclusiv inchirierii (locatiunii) de spatiu disponibil catre societatile comerciale si/sau persoanele fizice care desfasoara activitati de organizare a evenimentelor culturale, artistice, sportive sau orice alte activitati, publice sau private.

Spatiul de aproximativ 3 Hectare ocupat de Zone Arena este situat in aer liber si este proprietate privata, cu tot regimul juridic aferent.

Prin urmare, singura "autorizatie de functionare” necesara societatii noastre se refera la obiectele de activitate inregistrate la Registrul Comertului. In speta, subscrisa SC Arena Invest SRL avem incluse in obiectele de activitate, conform codului CAEN si autorizate de catre Registrul Comertului prin certificatul constatator "inchirierea sau subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate” (COD CAEN 6820) si "administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract" (COD CAEN 6823).

Din pacate s-a creat o confuzie la nivelul autoritatilor administrative, preluata in masa de catre media, care este apta sa genereze numeroase prejudicii atat materiale cat si de imagine societatii noastre, care isi desfasoara in mod legal activitatea in Romania, functionand cu respectarea obiectelor de activitate autorizate de catre Registrul Comertului.

Astfel, se omite voit aspectul esential reprezentat de faptul ca SC Arena Invest SRL nu este organizatorul nici unuia dintre evenimentele si concertele desfasurate la Zone Arena in ultima perioada, singura activitate desfasurata de societatea noastra fiind aceea de inchiriere a spatiului organizatorilor de concerte cum sunt Emagic!, Events, One Event si Funtime Production acestia avand asumate, atat prin contract cat si potrivit legii, toate obligatiile legate de desfasurarea in deplina legalitate a evenimentelor, inclusiv prin raportare la autorizarile de functionare necesare.

Asemenea autorizatii de functionare nu sunt prevazute de lege pentru specificul activitatii noastre (inchiriere spatiu privat catre Organizatori de Evenimente), prin urmare nu sunt si nu au fost necesare societatii noastre.

Pentru o buna intelegere, folosim o analogie cunoscuta publicului larg. Daca ar fi sa acceptam opiniile nelegale vehiculate in presa, ar trebui ca orice proprietar de Mall din Romania sa trebuiasca sa obtina de la Registrul Comertului si de la alte autoritati administrative competente cate o autorizatie de functionare pentru toate activitatile pe care chirasii acestui proprietar de Mall le desfasoara in incinta.

Ar trebui asadar ca proprietarul cladirii Mall-ului sa fie autorizat ca si restaurant, cazinou, sala de evenimente, patinoar, cinematograf, s.a.m.d.

Este evident insa ca, pentru toate aceste activitati de de comert, fie ca sunt organizari de evenimente, servicii de alimentatie publica, activitati sportive, jocuri de noroc, etc. sunt autorizati din punct de vederea al functionarii, cei care le presteaza si organizeaza efectiv, si nu cei care le inchiriaza prestatorilor sau organizatorilor spatiul de desfasurare a activitatii.

In mod evident, rationamentul preluat in presa este gresit si neconform legii, trecand cu vederea tocmai elementul esential – cine desfasoara activitatea cu pricina?

In cazul nostru, Arena Invest nu face decat sa puna la dispozitia persoanelor interesate, pe baza unui contract de inchiriere, spatiul necesar pentru organizarea de evenimente, spatiu care este un teren proprietate privata. Pentru aceasta activitate, singura pe care o desfasuram, suntem in deplina legalitate.

Totodata, este foarte important sa subliniem ca evenimentele organizate la Zone Arena de catre chiriasii nostri, Organizatorii de Spectacole, au avut fara nici o urma de dubiu ceea ce toata lumea numeste impropriu "autorizatie” sau ”autorizatie de functionare” nefiind in nici un caz vorba de o "folosire neautorizata a proprietatii private”, asa cum s-a declarat in mod tendentios si fals in presa. Aceasta in conditiile in care:

- SC Arena Invest SRL are autorizarea de la Registrul Comertului sa inchirieze acest teren aflat in proprietate privata;

- Organizatorii de evenimente, chiriasi ai SC Arena Invest SRL, au autorizarea de la Registrul Comertului si de la celelalte autoritati competente sa organizeze aceste evenimente;

- pentru fiecare concert s-au depus declaratiile necesare la PMB – Comisia de Evenimente, potrivit dispozitiilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, astfel incat Organizatorii au beneficiat fara exceptie de sprijinul Politiei, Jandarmeriei si al tuturor structurilor abilitate ale statului, care s-au ocupat, cu profesionalism si integritate, de siguranta spectatorilor in zonele din apropierea arenei si cu dirijarea traficului, si ai caror reprezentanti pot confirma lipsa oricaror incidente nefavorabile, lucru remarcabil, macar si prin comparatie cu toate riscurile si neajunsurile organizarilor provizorii pe domeniu public, specifice orasului nostru.

Faptul ca zgomotul produs cu ocazia concertelor a fost, dupa o anumita ora, mai mare decat cel permis de lege nu atrage in niciun caz "ilegalitatea” evenimentului, ci savarsirea de catre chiriasii nostri (Organizatorii spectacolelor) a unei contraventii sanctionabile conform legii.

Existenta posibilitatii de aplicare a unei sanctiuni contraventionale pentru tulburarea linistii publice tine de normalitatea convietuirii in spatiul public si nu face in niciun caz "ilegala” activitatea chiriasilor nostri (organizatori ai concertelor), si cu atat mai putin a AC Arena Invest SRL/Zone Arena, ca locatie oferita spre inchiriere.

In fine, mentionam ca singura autorizatie de care are nevoie societatea noastra si care, asa cum am declarat, este in curs de emitere, este Autorizatia de Construire, necesara nu pentru a Organiza spectacole, ci pentru a termina lucrarile de construire.

In acest sens, am obtinut de la Primaria Sectorului 2, inca din luna februarie a acestui an, Certificatul de Urbanism cerut de lege, si am facut toate demersurile necesare pentru obtinerea tuturor avizelor solicitate in C.U., insa eliberarea lor a durat mai mult decat ne asteptam, asa cum se intampla din pacate in multe cazuri.

Acesta este unicul motiv pentru care am fost amendati de catre Directia Inspectie si Control General a Primariei Municipiului Bucuresti, care ne-a acordat un termen pentru a intra in legalitate si a obtine autorizatia de construire pana la data de 1 septembrie a.c.

Foarte important:

In prezent avem absolut toate avizele cerute de catre Primaria Sectorului 2 prin Certificatul de Urbanism pentru eliberarea Autorizatiei de Construire, acestea fiind fara exceptie deja depuse la dosarul de autorizare. In consecinta, asteptam eliberarea Autorizatiei de Construire in termenul legal, in acest moment neexistand, potrivit legii 50/1991 sau a oricarei alte legi in vigoare, nici un motiv legal pentru care aceasta sa nu fie eliberata.

De altfel, tocmai Autorizatia de Construire ne va permite sa construim si bariera antifonica prevazuta in proiectul de autorizatie, pentru a putea asigura protectia optima a cetatenilor din cartierul invecinat, astfel incat chiriasii nostri, organizatori ai urmatoarelor concerte, sa nu mai aiba probleme cu tulburarea linistii publice.

In acest mod, cetatenii Bucurestiului si nu numai se vor putea bucura in continuare de concerte si evenimente culturale si/sau sportive la care au participat deja peste 100.000 de spectatori, alaturi de unii dintre cei mai mari artisti ai vremurilor noastre, in conditii mult mai apropiate de normalitatea unei capitale Europene decat organizarile "traditionale, la coltul strazii” pe domeniu public, cunoscute pentru neajunsurile lor logistice si pentru riscurile semnificative legate de securitatea participantilor.

In incheiere, mentionam ca specificul evenimentelor desfasurate la Zone Arena nu este unul eminamente muzical, polivalenta locatiei permitand si acoperirea domeniilor expozitional si sportiv.

In acest sens exista un proiect avansat legat de gazduirea, in parteneriat cu ITF - International Tennis Federation si cu Federatia Romana de Tenis, in luna septembrie a anului curent, etapa romaneasca a Cupei Davis (TM), eveniment sportiv international de prestigiu, de natura sa imbunatateasca nu doar imaginea Sectorului 2 al Capitalei, ci insasi imaginea de tara a Romaniei.

Ca si pana acum, pana la emiterea Autorizatiei de Construire, ne desfasuram activitatea in mod obisnuit, potrivit obiectului de activitate inregistrat si autorizat la Registrul Comertului si cu respectarea tuturor normelor legale legate de adunarile publice, extrem de clare in acest sens".


via bestmusic


Popup detector