Discoballs: 'Muzica dance de la noi e limitata'

14 Iulie 2010 Beat Factor BeatFactor

Trupa Discoballs va concerta pe data de 16 iulie la Ciuc Summer Fest 2010, in aceeasi zi cu Suie Paparude si Faithless.


Mai jos puteti citi un interviu realizat de Emagic, in care artistii povestesc despre muzica lor, show-ul pe care il pregatesc in cadrul festivalului si despre planurile pe care le au pentru viitor.


Discoballs a luat nastere in 2008, cand Alexei (synth,sampler), Mizdan (chitara bass/synth) si Christian (tobe/percurie) au hotarat sa umple un gol ce exista in muzica electronica romaneasca prin abordarea unui stil deosebit, muzica electro imbinata cu elemente de breakbeat si drum & bass.


Cum s-a format Discoballs? Care e poveste din spatele trupei?


Discoballs a fost initial un experiment, ce s-a dovedit a fi unul reusit. Discoballs s-a transformat intr-un test al imaginatiei noastre, un proiect bazat doar pe creatie fara incadrari, fara limite stilistice. Noi ne-am simtit extraordinar in sala de repetitii si am evitat sa definim "senzatiile”, le-am last doar sa se manifeste. "Povestea din spate” e una simpla: scoate in fata ce se afla "in spate”, da-i ochiului sa vada, da-le urechilor sa auda. Suntem doar oamenii potriviti sa traim aceasta poveste.


De ce ati decis sa faceti muzica electronica?


Pentru ca muzica electronica te inspira. Te inspira incepand de la sound-ul ei si pana la performance-ul final. Nu e greu sa-ti dai seama ca in background noi facem ceva mai agresiv (pentru ca ne plac si alte muzici); s-a nimerit doar ca "produsul final” sa aiba o forma electronica. Apocalyptica este un exemplu de manifestare asemanatoare.


Ce trupe/artisti internationionali aveti ca influente?


Noi ascultam putina muzica electronica. O facem cu placere, dar suntem influentati poate mai mult de alte genuri. Christian e mai atras de sfera jazz-ului, Alexei in player asculta mai mult rock, iar Mizdan e cu metal-ul si ciudatii Planetei noastre. World music sa-i spunem?


Vom avea in curand un material discografic semnat Discoballs?


Vom avea un material doar cand se va defini o "destinatie” pentru materialul respectiv. Momentan ne reprezinta cel mai bine live performance-ul si lucram la asta. Piesele-demo care circula pe internet ofera doar 30% din ce transmitem noi live. Cand vom avea oportunitatea sa producem un material discografic care sa ne reprezinte macar la 80%, acesta va aparea cu siguranta.


Cum ati descrie muzica voastra in cateva cuvinte?


Pentru noi: efervescenta, experimentala, entuziasta, ecuatoriala. Pentru public: am primit feedback-uri foarte diverse, nu putem face un sumar din doar cateva cuvinte.


Ce parere aveti despre muzica electronica autohtona?


Este predefinita si limitata. In special muzica Dance (tot muzica electronica).

In underground in schimb exista oameni valorosi, dar majoritatea pleaca in strainatate. Romania nu e pregatita pentru asa-zisele "experimente”, nu gusta din ele, nu consuma decat aperitivul superficial si desertul servit pompos. In curand o sa facem cu totii diabet. Noi servim carne, dragilor.


Sunteti fani ai muzicii celor de la Faithless? Sunteti incantati ca veti canta pe aceeasi scena cu "arhitectii muzicii electro”?


Mare respect pentru Faithless! Au reusit sa scoata la iveala ceva atat de comercial, dar au pastrat intotdeauna o doza de "proteine” atat de vitale pentru organismul nostru si muzica electro in acelasi timp.


Ce pregatiti pentru spectacolul de la Ciuc Summer Fest?


Va fi un show Discoballs nou. Pe 16 iulie este programat un nou inceput pentru noi si, indraznim sa spunem, pentru muzica electronica made in Romania. Cuvintele sunt de prisos acum, urechea si ochiul vor fi cele care vor defini spectacolele noastre de acum inainte.


Cum ati descrie fanii/ publicul Discoballs?


Dement. Si atent.


Popup detector