Derrick May, criticat pentru primul release Transmat

16 Octombrie 2009 Create It BeatFactor

Derrick May a anuntat re-lansarea labelului sau Transmat in urma cu ceva timp, iar toti fanii Derrick, techno si Transmat au asteptat cu nerabdare primul release al proaspatului relansat label.

Release-ul se numeste The Pilgrimage EP, produs de catre Greg Gow, si poate fi ascultat si cumparat pe beatport.

Derrick a fost criticat atat pentru release-ul in sine, considerat de catre unii a fi "un soi de trance", dar si pentru faptul ca Derrick a ales lansarea acestui EP exclusiv pe beatport, deci digital, lansand varianta de vinil pentru mai tarziu.

Derrick a sustinut mereu ideea de vinil, si cu fiecare ocazie isi arata indignarea, frustrarea si supararea legata de faptul ca vinilul este pe moarte.


Faptul ca insusi omul care a sustinut atat de mult timp aceasta varianta de a mixa, pune sub semnul intrebarii corectitudinea sa si ii da o oarecare nota de ipocrizie, cel putin asa sustin gurile rele.

Release-ul in sine nu este deloc rau, un Detroit techno extrem de melodios, care pana la urma pastreaza sintagma pe care Derrick o foloseste tot timpul: "I'm trying to save the world from bad music".

Ipocrit sau nu, Transmat nu este Virgin Records, si decat niciun release Transmat, din lipsa de finante, sau un mare risc de faliment din acelasi motiv, mai bine un release digital onorabil.

Un mic preview al primului EP Transmat mai jos




Popup detector