Derrick May: 'Suntem niste cavaleri Jedi'

07 Octombrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Americanul Derrick May nu vede nicio generatie tanara in Detroit care sa fie cu adevarat concentrata sa readuca lucrurile pe fagasul dorit, desi multe site-uri de specialitate si artisti fac deseori referire la "un nou val de artisti din Detroit". Odata cu relansarea Transmat-ului (despre care ati putut afla si de aici), Derrick May se simte dator sa reintre in centrul atentiei: 'nu e alta cale', marturiseste artistul.


"Am fost in mod constant insetati sa punem muzica, insa nu indeajuns de insetati sa si facem muzica. Cred ca am trait indeajuns incat sa ne dam seama ca orasul moare, multe lucruri in jurul nostru mor, au mai ramas foarte putini artisti, nu e nimeni in spatele nostru. Este timpul sa luptam. Nu vine nimeni dupa noi; poate ca sunt cativa, dar nu e o adevarata generatie", marturiseste Derrick May in cadrul unui interviu pentru Bodytonicmusic.com.


Cat priveste subiectul Transmat, Derrick May planuieste sa lanseze cateva piese pe care (spune el) nu le-a mai auzit nimeni pana acum. In plus, americanul are in vedere si cativa artisti a caror muzica o doreste la label, mentionand nume precum Arne Weinberg sau Greg Gow.


In cadrul aceluiasi material, Derrick May mai precizeaza faptul ca nu se simte deloc batran si ca ar vrea sa continue sa mixeze, "pentru inca 25 de ani". "M-am vazut o data pe youtube si am luat-o razna. Nu m-am vazut niciodata atunci cand mixez. Fiica mea de cinci ani, e venit la un festival la care mixam si a inceput sa planga. Pentru ca atunci cand mixez mi se schimba fatza, mi se contorsioneaza corpul, e ca si atunci cand bei prea mult - iese un nenorocit de alter ego la suprafata. Si asta a speriat-o, nu mai era taticul ei acolo. Si eu nu vreau sa cunosc acest alter ego, insa vsper sa apara si in urmatorii 25 de ani".


Cu siguranta ca noaptea plina de zapada din Studio Martin de acum cativa ani nu a uitat-o nimeni, insa pentru o reimprospatare, mai jos gasiti un filmulet cu cel de-al doilea gig de-al lui Derrick May din Romania.



Popup detector